Olay, geçtiğimiz gün Eski Bolu Caddesi üzerinde bulunan DenizBank Şubesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 65 yaşındaki bir kadını arayarak kendisini polis olarak tanıtan şahıs veya şahıslar, adının terör örgütüne karıştığını, bu nedenle banka hesaplarının boşaltılacağını söyleyerek, kadından tüm parasını verdikleri hesaba yatırmasını istedi. Kendisine verilen İBAN numarası ile DenizBank Şubesi’ne giden yaşlı kadın, ATM’den 14 bin TL para yatırmaya çalıştı.

Telefonla talimat aldı

Kadının tedirgin hallerinden şüphelenen bankanın güvenlik görevlisi Adem Bektaş Çavuş, kendisine yardımcı olacağını söyleyerek, kadını bankanın içine davet etti. Yaşlı kadının durumunu Bankanın Şube Müdürü Yasemin Geçer’e haber veren güvenlik görevlisi, şube müdürü ile birlikte yaşlı kadını banka içerisinde oyalamaya çalıştı. Şube Müdürü Yasemin Geçer, ısrarla yaşlı kadına parayı kime yatıracağına sordu. Endişeli tavırlar sergileyen yaşlı kadın ısrarlı sorular üzerine parayı galerici olan yeğenine göndereceğini söyledi. Bu sırada banka yetkilileri polis ekipleri ile irtibata geçti.

Banka Şube Müdürü yaşlı kadının peşine güvenlik görevlisini gönderdi

Bir müddet banka içerisinde oturan yaşlı kadın, bu kez telefondan aldığı talimat ile bankadan çıkmak istedi. Banka yetkilileri yaşlı kadını beklemeye ikna edemedi. Bunun üzerine Şube Müdürü Geçer, bankanın güvenlik görevlisine yaşlı kadını takip etmesi talimatını verdi.

Yaşlı kadını takibe alan güvenlik görevlisi Adem Bektaş Çavuş, bu sırada bankaya gelen polis ekiplerine, bulundukları yerin adresini verdi. Bunun üzerine gelen polis ekipleri, ifadesini almak için yaşlı kadını polis merkezine götürdü. Burada polise kendisini arayan numarayı veren yaşlı kadının, banka görevlilerinin dikkati sayesinde dolandırıcıların ağına düşmek son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri dolandırıcı veya dolandırıcıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.