Düzce İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile İsithabarat Şube Müdürlüğü ortak çalışmasında Düzce’de gençleri zehirleyen uyuşturucu tacirleri kıskıvrak yakalandı.

Alınan istihbarat üzerine harekete geçen ekipler uyuşturucu madde ticareti yaptığı yönünde bilgiler elde edilen E. B.’nin Merkez’e Kültür Mahallesi bölgesinde olduğu bilgisinin elde edilmesi üzerine düğmeye bastı.

E. B. ve mahallede bulunan bir iş yerinde M.U. isimli şahısla birlikte yakalandı. Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şahısların üzerinde ve E.B.'nin ikametinde yapılan incelemelerde çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yüklü miktarda uyuşturucu, silah ve 25 bin TL ele geçirildi

Yapılan aramalarda 182 gram kubar esrar, 24 gram bonzai, 128 gram kristal halde metamfetamin, 124 gram sıvı metamfetamin olduğu değerlendirilen madde, toz halde 11 gram extacy, 180 adet extacy hap, 55 adet içi boşaltılmış hap kapsülü ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 25 bin 470 TL para bulundu. 2 adet tabanca, 20 adet tabanca fişeği, 1 bıçak ve uyuşturucu tartmak için kullanılan hassas teraziye de el konuldu.

Aranmaları varmış

Yakalanan şahıslardan E. B.'nin bir, M. U.'nun ise 3 farklı suçtan arandığı tespit edilirken, şüphelilerin tamamlanacak işlemlerinin ardından uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi.