Yığılca’ya bağlı Hoşafoğlu Köyü’nde bu sabah saat 04.30 sularında yaşanan ve 3 küçük çocuğun yaşamını feci şekilde yitirmesi ile sonuçlanan yangının ardından Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Yığılca Kaymakamı Muhammed Çetin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ve Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit soluğu, alevlere teslim olan evde aldı.

Vali Dağlı ve beraberindekiler bölgede incelemelerde bulundu.

"Yangının elektrik tesisatından çıktığı tahmin ediliyor"

Olay yerinde incelemelerde bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, yaptığı açıklamada, "Hepimizin başı sağ olsun. Bu sabah acılı bir olay ile uyandık. Sabah saat 04.30 civarında burada evimizde elektrik tesisatından çıktığı tahmin edilen bir yangın ile karşı karşıya kalındı. Üç çocuğumuzu kaybettik." diye konuştu.

En büyük kardeş yurtta kaldığı için kurtuldu

Çocukların 8,10 ve 12 yaşlarında olduğunu anımsatan Vali Dağlı, şöyle devam etti: "Baba camdan atlamak suretiyle kurtulmuş ve şu an hastanede yaralı yatıyor. Aile 4 çocuktan müteşekkil. Büyük kız 14 yaşında aile ile birlikte kalmıyor. Öğrenim gördüğü için okul yurdunda. Böyle bir acıyı yaşadık. Hepimizin başı sağ olsun. Devletimiz vatandaşımızın yanında. Maddi ve manevi ne gerekiyorsa yapılacak. Allah daha kötüsünü göstermesin diyorum. Meydana gelen yangın olayında hayatını kaybeden 3 yavrumuza Allah'tan rahmet, yaralı babaya acil şifalar dileriz. Ailesi, yakınları ve hemşehrilerimizin başı sağ olsun."

“Yangında hayatını kaybeden iki kardeş hafif engelliydi”

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım da hayatını kaybeden çocuklardan Medine ve Umut Korkmaz'ın öğrenme güçlüğü nedeniyle hafif engelli olduğunu ve bu yönde eğitim gördüklerini bildirdi.

“Soğutma çalışmaları halen devam ediyor”

Valilik tarafından yapılan açıklamada ise çıkan yangına ilişkin şu bilgilendirmelerde bulunuldu:
“14 Aralık 2018 günü saat 04.30 sıralarında 156 Jandarma ihbar hattına, Yığılca’nın Hoşafoğlu Köyü’nde ev yangını olduğu bildirilmiştir. Derhal olay yerine intikal edilmiş ve Hoşafoğlu Köyü’nde ikamet etmekte olan Muhammet Korkmaz isimli şahsın evinin halen yandığı görülmüştür. Yapılan araştırmada Muhammet Korkmaz isimli şahsın komşuları yardımıyla evden çıktığı ancak 2007 doğumlu Medine İlham Korkmaz, 2009 doğumlu Emirhan Salih Korkmaz ve 2011 doğumlu Umut Eren Korkmaz isimli üç çocuğun halen yanmakta olan evin içinde olduğu öğrenilmiştir. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri tarafından saat 06.00 sıralarında yangın kontrol altına alınmış ve içeride bulunan üç çocuğun hayatını kaybettiği görülmüştür. Soğutma çalışmaları halen devam etmektedir. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenememiştir.”

Ayrıca evden sağ olarak çıkan Muhammet Korkmaz’ın dumandan etkilendiği ve pencereden atlatmaya bağlı olarak sağ ayağında hassasiyet oluştuğu bildirildi.

Yaşanan yangın olayına ilişkin Cumhuriyet Savcısı tarafından inceleme başlatıldığı belirtildi.

Haber: C. ÜSTÜNER


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8