Düzce İl Jandarma komutanlığı Asayiş ve Narkotik Timleri, Düzce’de uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu madde kullanımına yönelik mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gölyaka ilçesine bağlı Çamlıbel Köyü’nde M.Ç.A isimli bir şahsın uyuşturucu madde yetiştirdiği ve ticaretini yaptığı yönünde ihbar alan Düzce İl Jandarma Asayiş ve Narkotik Timleri hassas burunlu narkotik köpeği ile, zanlıya ait mısır tarlası ile ikametine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Hassas burunlu Narkotik köpeği ile düzenlenen operasyonda, zanlıya ait mısır ekili tarlada, mısırların arasında yetiştirilmiş 11 kök Kenevir bitkisi, ikametinde yapılan aramalarda satışa hazır kurutulmaya bırakılmış 1 kilo 992 gram ağırlığında kubar esrar, 1 adet hassas terazi ile 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan M.Ç.A, işlemleri için Düzce İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. M.Ç.A’nın İl Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından, “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Yapmak” suçlarında Düzce Adliyesine sevk edileceği bildirildi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Ele geçirilen kenevir bitkisi ve kubar esrara ise imha edilmek üzere Jandarma ekipleri tarafından el konuldu. 

Olay ile ilgili Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.  

HABER: Savaş ARI