Renklerin her biri ayrı güzelliktedir. Ama içlerinde biri var ki, içinde bütün renkleri taşır.

Her renk, farklı bir anlam ifade eder. Ama içlerinde biri var ki, en önemli anlamları hatırlatır.

BEYAZ renk yeni bir başlangıç ve temizlik anlamına geldiği gibi, denge sağlama, eşitlik, bağımsızlık, adalet ve tarafsızlığı da simgeler.

Bir Türkiye Mucizesi İçin BEYAZ KİTAP isimli eserine,

"Zihniyet devriminin bir 'mecburiyet'  olduğu kanaatindeyim." diyerek başlayan Dr. Faruk Özlü, Türkiye için hayaller kuran, "Bu memleket bizim" diyerek siyaset yapmak isteyenlere rehber olacak bir yapıta imza atmış.

Yeni nesil siyasetçilerin yürüdükleri yolları aydınlatacak, kıymetli tecrübelerin aktarıldığı "Beyaz Kitap" aynı zamanda yeniden kurgulanan dünya düzeninde hak ettiğimiz yeri alabilmek için yapılması gerekenleri de ortaya koymuş.

Bu kitapta, Sayın Özlü'nün bakanlık döneminde önder olduğu, içinde bulunduğu projeleri ve etkilerini okudukça, ülkemizin geleceği adına mutluluğum bir kat daha arttı.

BEYAZ KİTAP "Bilim teknoloji ve sanayi arasında öyle bir bağ olmalı ki, birinin çıktısı diğerinin girdisi olmalı. Tıpkı kökü BİLGİ, gövdesi TEKNOLOJİ,  ürünü SANAYİ olan bir ağaç gibi. Bilgi, ağacın kökünü nereye dikmek gerektiğini ve neyle beslenmesi gerektiğini ortaya koyarken, teknoloji de onun en az maliyetle, en verimli şekilde kullanışlı hale gelmesini sağlamaktadır. Sanayi ise elde edilen ürünü insanlığın hizmetine sunmaktır. Kalkınmanın ana dinamiği, bilgiye ulaşmak, ona anlam kazandırıp, tüm alanlarda kullanmaktır. Devir "sanayi 4.0"ı fırsat kapısı görme devridir." diyor.

"İnsan zekasının ürünü olan robot teknolojisi, mavi ve beyaz yakanın stratejik ortağıdır." diyerek devam eden kitapta, durum tespiti de yapan Özlü, bakanlık dönemindeki çalışmaları anlatırken, "Teknolojiyi kullanıp izleyen Türkiye'den, teknoloji üreten ve rekabet eden Türkiye hedefiyle yola çıktık.

Eğitim programlarımızı dijital yeteneklerimizi geliştirme üzerine kurduk. Kas gücüne dayalı işleri artık robotların yaptığı dünyada, yüksek teknoloji ürünü ithal etmekten oluşan dış ticaret açığımızın kapatılması için planlamalar yaptık." diyerek özetliyor.

Bunlar nelermiş diye kitabı okumaya devam ettiğimde, "Antarktika bilim seferi, model fabrika projesi, bilişim vadisi projesini geliştirme, İzmir Teknoloji Üssü Projesi, Koster Filosu Yenileme Projesi, Mega Endüstri Bölgeleri Projesi, Filyos Endüstri Projesi, Türkiye 'nin Otomobili Projesi, yeni TÜBİTAK yasası, patent ve marka kanunu" gibi sonuçları uzun vadede ortaya çıkacak çalışmaları gördüm.

Sinerji ve enerji oluşturmak, birlikte üretmenin gücünü anlayabilmek için düzenlenen, Türkiye makine sanayi, çelik sanayi, bilişim sanayi, elektronik sanayi, otomotiv tedarik sanayi, inşaat malzemeleri sanayi, ilaç ve sağlık sanayi, gıda sanayi ve kimya sanayi zirvelerinde konuşulanları okudum.

Dünya küresini önünüze aldığınızda en avantajlı, en güzel topraklarda yaşayan Türk Milleti olarak, bilim merkezi, teknoloji üssü, ileri sanayi ülkesi Türkiye olmak hiç de zor değil. Yapılması gereken ise, hedefe ileri teknoloji üretmeyi koymak ve ihraç etmektir.

Sanayi 4.0'ın arka bahçesi değil, bilgi üreten, ürettiği bilgiyi bilimin hizmetine sunan  üniversitelerimiz olmalı diyen Özlü,  “Teknoloji üretecek seviyede temel bilimlerde iyi olmalıyız.” uyarısını yapıyor.

"Üniversitelerimiz, sanayi ile iş birliği içinde olmalı" diyen Özlü, düşüncelerini, "Sadece okula bağımlı bir eğitim sistemi kalifiye eleman yetiştiremez." diyerek sürdürüyor.

Savunma ve güvenliğimiz konularında da tecrübelerini anlatan Özlü, tarım ve gıda konusunda da, yüksek teknolojiye geçmemiz gerektiğinin altını çiziyor.

Sözlerini, "Her şey bir Türkiye mucizesi için" diyerek tamamlayan Düzce Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü'nun yazmış olduğu "BEYAZ KİTAP"tan etkilenmemek mümkün değil.

Bugün Düzce Belediye Başkanı olarak ilimizin geleceğini kurgulayan Özlü, ülkemizin temel taşlarından olan Savunma Bakanlığı gibi önemli bir kurumda en üst makamlara kadar yükselmiş bir bürokrat olmasının yanında, 2016 - 2018 tarihleri arasında, 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak hizmet etmiş bir değerimizdir.

Ülkemiz adına yaptığı çalışmalar için saygı duyduğum, örnek aldığım bir siyasetçi olan Sayın Özlü'yü kutluyor, ülkesini seven herkesi ve özellikle gençleri "BEYAZ KİTAP"ı okumaya davet ediyorum.