Dün akşam saatlerinde bir haber çıktı. Haberin özü de Düzce Belediyesi’ndeki görev değişikliklerinden bahseden bir haberdi. Haber Düzce’deki yerel medyada çıktı. Öncü olarak çok itidalli davrandık çünkü doğruluğunu ve gerçekliğini teyit edelim diye. Belediyeden beklediğimiz açıklama geldi. Bu arada belediyede Celal Kasapoğlu’ndan doğan bir boşluk vardı belediye başkan yardımcılığında. Yine burada belediye başkan yardımcılığında bir değişiklik oldu. Ne oldu? Av. Oya Kocaman ve Hasan Günden buraya geldi, belediye başkan yardımcısı oldu.

Öncelikle Oya Kocaman’a bağlanan sosyal işler, kültür işleri, hukuk işleri ve yazı işleri belediye başkan yardımcısı olarak atanan Oya Kocaman’a bağlandı. Hasan Günden başkan yardımcısı olarak atandıktan sonra Zabıta Müdürü de değişti bu arada, Yasin Tüfekçi oldu. Beytullah Yılmaz, Park Bahçeler Müdürü oldu. Muhtarlık İşleri Müdürü Numan Şirin aynı zamanda Mezarlıklar Müdürlüğü’ne de vekâleten devam ediyor. İnsan Kaynakları Müdürü olan Burçin Sarıcan, Kültür İşleri Müdürlüğü’ne atandı. Başkan Yardımcısı Serkan Yılmaz’ın görevi devam ediyor. Cengiz Tuncer’in mevcut görevleri devam ediyor, bir de onlara bakalım…

Serkan Yılmaz başkan yardımcısı, İmar ve Şehircilik İle Emlak ve İstimlak Müdürlüğü kendisine bağlı. Başkan yardımcısı Cengiz Tuncer’e İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü bağlı. Yine Belediye Fen İşleri Müdürü Okan Kaltu başkan yardımcısı oldu, aynı zamanda Fen İşleri görevine devam ediyor. Destek Hizmetleri Müdürü Barış Bayrak, Okan Kaltu’ya bağlandı.

Şimdi burada egzozdan çıkan tabiri caizse Hüdaver Gösterişli oldu. Hüdaver Gösterişli’nin de meclis görevlerine sayın Sancaklı’nın, Mesut Sancaklı’nın feragat etmesinden dolayı, biliyorsunuz bu Olimpiyat Kavşağı mı, Sancaklı Kavşağı mı olduğu tam hengâmenin içinde ne oldu, Sancaklı meclisi yönetirken çok büyük bir sıkıntı yaşadı, herhâlde ondan dolayı da belediye meclisini yönetme noktasındaki görevinden feragat etti. Bu görevi de Hüdaver Gösterişli yapacak. Aynı zamanda Hüdaver Gösterişli belediye başkan yardımcılığından alınmakla beraber belediye başkan vekili, yani belediye başkanı Faruk Özlü ’nün il dışına çıkması durumunda başkanlık makamına vekalet edecek.

Biliyorsunuz Hasan Günden AK Parti’nin grup başkanıydı mecliste. Muhtemelen buraya beklenirken (bu ihtimal tabii) bu grup başkan vekilliğine bir isim atanacak kim atanır onu da bilmiyoruz tabi. Ha güzel mi? Güzel bir değişiklik, her zaman taze kan güzeldir iyidir hoştur burada bunun bir arka planına bakalım…

Biliyorsunuz Önder Tonyalı, bu Beyaz Türkler varya bu pazar günü toplanan… Ha bu arada fıtık ameliyatı olmuş, geçmiş olsun Allah şifalar versin. Hastanede sayın Fevai Arslan sayın Faruk Özlü ve birçok dostu ziyaret etmiş, biz de buradan geçmiş olsun diyoruz kendisine…  Önder Tonyalı ile bu Hüdaver Gösterişli’nin hiç yıldızları bağdaşmadı barışmadı. Sürekli birbirine sıkıntı veriyordu, artık bilemiyoruz da neden dolayı bu değişim oldu, ihtiyaç görülmüştür ama Önder Tonyalı ile çok büyük sıkıntıda olduğu biliniyor. Bu, bu işin gerçeği.

Burada iki tane enstantane var bir, Burçin Sarıcan Akçakoca’da gençlik kolları başkanlığından bugüne kadar AK Parti’ye ve reise inanmış, bu yolda mücadele vermiş birisi. Belediye insan kaynakları müdürüydü. Onu belediyenin dışına çıkarıverdiler, Kültür İşleri Müdürlüğü’ne doğru sen bir git bakalım bu belediyede fazla oldun dercesine.

Benim burada anlamadığım bir şey var, anlamadığım şey şu; bir belediyede değişim olacak dedikodular var, basın birimi müdürü Elife Özerçetin her şeyden haberdar. Daha önceden kimin nereye geleceğini de biliyor, (Belediye Başkan Yardımcılığını bilemem de müdürlükler konusunda birçok şeyi biliyor.) Ve bu bilgiler basına sızıyor. Daha belediye resmî açıklama yapmadan… Ve biliyorsunuz dışardan gelmişti, Sakarya’dan, hendekten gelmişti. Oradaki belediye değiştikten sonra görev yapamamıştı, Ali İnci ile beraber çalışmıştı yıllarca. Daha sonra yeni gelen belediye başkanı bunu istememişti, bu da geldi. Düzce’yi tanımıyordu. Düzce’yi bir tanıdı pir tanıdı. Çünkü Burçin Sarıcan’ la da sorunu vardı belediyede ama ne yaptı ne etti nasıl bir etki nasıl bir enformasyon yaptıysa, Burçin Sarıcan’ı belediyeden dışarıya gönderdi.

Ben birçok konuda etkili olduğunu düşünüyorum. Bu müdürlükler konusunda ve bir basın halkla ilişikler müdürü olarak, gece gündüz belediye başkanının yanından hiç ayrılmıyor ve belediye başkanına sunmuş olduğu tespitler gösterdiği istikametler noktasında birçok kararın alınabilme ihtimali görünüyor.

Bu arada Oya Kocaman avukat. Daha önce bir avukatın yanında beraber çalıştılar, sonra ayrıldı bir ofis kurdu öyle devam edecek zannediyorduk. Ama çok büyük bir şey oldu; burada, sosyal işlerde ve belediyenin yüz görünümünde bir kadın eli değsin yaklaşımının olduğunu görüyoruz. Bu da güzel bir kadın merhametiyle beraber olduğunu görüyoruz. Ama şimdi belediyenin şirketleri; Oya Kocaman’ın ve oğlunun olduğu yerde, avukatlık işini görüyor. Bu ne kadar etik, yasal mı değil mi onu bilmiyorum. Yani hem belediye başkan yardımcısı hem de birinci dereceden, oğlunun veya kendine ait ofisinde belediyenin şirketlerinin avukatlığı oluyor mu olmuyor mu artık onu, atayanlara zaman gösterecek.

Ama belediye meclisinde Hasan Günden’den sonra bir grup başkanı seçilecek. Bu ilk mecliste herhâlde seçilir. Ergin bey, biliyorsunuz çok ehil bir isim, imar konularında da birçok konuya vakıf. Muhalefet yapılacaksa muhalefeti yapan, doğru söylenecekse doğruyu söyleyen bir büyük, yaşı da olgun, muhtemelen o olabilir diye düşünülüyor (tabii bunlar yorum.) Biz şimdi oradan buradan mutlaka bir şeyler söyleniyor biliniyor.

Ama biz de bir şeyleri duyuyorduk biz de bir şeyleri biliyorduk ama resmî açıklama olmadan haber yapmak; Öncü’nün kurumsal kişiliğine aykırı bir durum olduğundan dolayı da biz bu haberi veremedik. İnşallah iki sene kaldı şurada seçimlere. 2023 seçiminden önce bu kan değişikliği Düzce’ye, belediyeye, memlekete, millete faydalı olur.

Ama bu arada; Beytullah Bey vardı bizim biliyorsunuz, Kültür İşleri Müdürü… Efendim, Beytullah Yılmaz’dan bir vazgeçemedik. Onu da aldık park ve bahçeler müdürlüğüne getirdik. O önemli, o vazgeçilmez. Önceden Dursun Ay döneminde; o özel böyle, bütün hassas ve gizemli işleri konusunda ehil olan Beytullah Yılmaz’ı aldık Park ve Bahçeler Müdür’ü yaptık. Ha mutlaka bir faydası vardır. Çünkü taştan, topraktan, toplamadan, çıkarmadan, bölmeden çok iyi anlayan bir arkadaş. İnşallah faydalı olur. Biz de ona inanıyoruz.

İnşallah şu kan değişimi, başta sayın Faruk Özlü ve belediye camiasına hayırlara vesile olsun. Birçok konuda, bu göreve atanan kişilerin, başkan yardımcılarının, müdürlerin; fevkaladenin fevkinde becerikli halleri var. Bu hallerde, bu memlekete hizmet olarak yansıdığı zaman inşallah hayırlara vesile olacak.