ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

2021-2022 futbol sezonunu 3.lig 2. Grup şampiyonu olarak tamamlayan ve tüm şehri sevince boğan Düzcespor’da sessizlik hakim…Haziran ayına girdiğimiz şu günlerde endişeli bekleyiş sürüyor.

BU SESSİZLİK NEDEN

Yeni spor yasasının meclisten geçmesiyle artık kulüplerde gelir kaynakları yaratmak büyük önem kazandı.Kulübü yönetecek insanlar kendi dönemlerinde oluşacak borçlardan sorumlu hale geldi.Bu durumlar kulüp yöneticiliğine talip olanların sayısını azaltabilecek gibi görünüyor.Öncelikle Düzceli futbolseverler Gökhan Kapoğlu ve yönetiminin önümüzdeki sezon için düşüncelerini ve çalışmalarını duymak ve görmek istiyor.Başarılı olan bir yönetimin devam etmesi doğal olanıdır; ancak bir metal yorgunluğu yada bir çaresizlik,umutsuzluk varsa bununda bilinmesi gerekir.Zira açıklanan takvime göre 17 haziran’da transfer sezonu açılıyor,27 ağustosta ise maçlar başlıyor.Zaman giderek daralıyor.Koskoca mayıs ayını derin bir sessizlik içinde geçirdik.Oysa biz geçtiğimiz sezon içersinde asbaşkan Ekrem Kap’tan Öncü tv’ye bağlandığı canlı yayınlarda önümüzdeki sezonlar için maddi ve idari planlarının hazır olduğunu ve hedeflerinin Düzcespor’u süper lige çıkarmak olduğunu defalarca duyduk.

TARİHİMİZE BAKMAK YETERLİ

Düzcespor’un  tarihindeki en başarılı yılları 1976-1983 arasındadır.1976-1977 sezonunda şampiyon olup bugünkü TFF1 kategorisine ( o tarihlerde 2. Lig ) yükselen Düzcespor daha sonra 6 sezon boyunca bugünkü süper lige çıkma mücadelesi vermiş ve oynadığı futbol ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmıştı.Nasıl başarmıştık?..  Öncelikle çok iyi yönetilen bir takım vardı. 1977 yılında 2. Lige çıkan kadronun iskeleti korunmuş ve ilk 11 için 4 adet üst düzey oyuncu kadroya katılarak başarının devamı sağlanmıştı.

PEKİ ŞİMDİ NE YAPMALIYIZ

Öncelikle Gökhan Kapoğlu ve ekibinin önümüzdeki sezon için iddialı olduklarını ve şampiyonluk sonrası yaptıkları çalışmaları duymak istiyoruz.Devam etmemeyi düşünüyorlarsa bunu da acilen açıklamaları gerekiyor ki yeni oluşum için zaman kalabilsin.Geçen yılın şampiyon hocası Yavuz İncedal ile devam edilip edilmeyeceğini dahi bilmiyoruz.Bazı konularda eleştirmeme rağmen bence Yavuz hoca önümüzdeki sezon takımın başında olmayı hak ediyor.Daha önceki yazılarımda da değinmiştim…Yavuz İncedal’dan önümüzdeki sezonun kadro mühendisliği ile ilgili rapor alındımı merak ediyorum.Takımı iyi tanıyan hocamızın kalmasını ve gitmesini istediği oyuncuları,transfer gereken mevkileri ve aday oyuncuları yönetime bildirdimi,bu konuda kendisiyle toplantı yapıldımı merak ediyorum.Kalması gereken oyuncularla iç transfer görüşmeleri yapıldımı merak ediyorum. Tıpkı 1977’ de olduğu gibi şampiyon takımın iskeleti korunarak dış transferde 5-6 üst düzey oyuncu ( ilk 11 de direkt yer alabilecek )takviyesi ile yola çıkmak en doğrusu gibi görünüyor.Bu konularda yetkili ağızlardan bilgi almak istiyoruz.

FUTBOLDA DÜN YOKTUR

Gerçekten başarılı bir sezon geçirdik ve uzun yıllar sonra şampiyonluk sevinci yaşadık.Ancak Düzcespor’un kurulduğu yıl ilk sezonunda 3. Lig şampiyonu olduğunu da unutmayalım. Genlerinde başarı olan 55 yıllık köklü ve tecrübeli koca çınarımızın daha büyük hedeflere koşması gerekiyor. Kesinlikle 3. Lig şampiyonluğunu yeterli görüp hedefleri küçültmemeliyiz. Unutmayalımki futbolda dün yoktur, bugün ve yarın vardır. Emin olunki Düzce taraftarı 2. ligde kümede kalmaya oynayan bir takım yerine 3. ligde şampiyonluğa oynayan bir takımı tercih eder. Bu nedenle 2. Ligde şampiyonluğa oynayacak,en azından playoff oynayabilecek bir kadronun kurulması gerekiyor. Bununda yolu başarılı ve istikrarlı bir yönetim ve teknik kadro,gerekli maddi kaynakların yaratılması,doğru kadro planlamasından geçiyor.10 yıl içinde mahalli amatör kümeden TFF 1. Lige yükselen Bodrumspor,yine kısa sürede alt liglerden TFF 1’ de playoff oynama aşamasına gelen Bandırmaspor ve uzun yıllardır TFF 1’deki  varlığını sürdüren Boluspor örnek alınacak takımlar arasında…Darısı bizim başımıza inşallah. Zaman hızla akıyor ve sessizlik devam ediyor…Düzcespor sevdalıları güzel haberler bekliyor…

TESİS YATIRIMINDA ÇOK GERİDEYİZ

Belediye başkanımız Faruk Özlü’nün spor bakanımız Mehmet Kasapoğiu ile görüşüp yeni şehir stadımızın yatırım planları içine alınması sözünü aldığını memnuniyetle takip ettik…Ancak illerimizdeki spor tesisi yatırımlarını incelediğimizde Düzce’mizin bu konuda çok gerilerde kaldığını üzülerek izliyoruz.Sadece Futbol branşında değil birçok spor dalında yeni yatırımlara ihtiyaç var…Bu konuya şehrimizin topyekun sahip çıkması gerekiyor.