Düzce merkezde olduğu gibi ilçelerinde de sosyal alanların kirliliğin pençesinde olması halkı isyan ettiriyor.

Vatandaş eliyle kirletilen parkların sık sık haberlere konu olduğu Düzce'de bu kez 'duyarlı olun' çağrısı halka değil belediyeye yapıldı. Çilimli'nin Topçular Mahallesi'nde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda şu günlerde adım başı çöp olması tepkiye neden oldu.

Öncü Haber Merkezi'ne çöp bidonlarının dolup taştığı, çekirdek kabuklarının etrafa saçıldığı ve evsel atıkların her yerde olduğu fotoğrafları gönderen ilçe sakinleri, Çilimli Belediyesi'nin temizlikte sınıfta kaldığını öne sürdü. Parkı daha çok gençlerin ve öğrencilerin ziyaret ettiğini ancak çöplerini yere atan duyarsızlar gibi çöp bidonlarına atanların da olduğunu kaydeden vatandaşlar, belediyenin haftalardır toplamadığı çöplerin parkı çöplüğe çevirdiğini savundu.

Tepkili vatandaşlar, "Çilimli Belediyesi tarafından temizlenmesi gereken parkımıza aylardan beri temizlik ekipleri uğramıyor, parkın her yeri çöp doldu. Çoğunlukla Çilimli Anadolu Lisesi'nin kullandığı parkı Çilimli Belediyesi'nden hiçbir şekilde temizlenmiyor." ifadelerini kullandı.