Düzce Belediyesi’nin en önemli sosyal projelerinden biri olan ve kapalı alışveriş merkezi özelliği taşıyan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde hazırlıklar tamamlandı. 3 Mart Cumartesi günü kapılarını açmaya hazırlanan pazaryerinde hak sahibi olanlar için de başvuru süreci belirlendi.

Pazaryerinin yüzde 20’si köylüye
Düzce Belediyesi encümen toplantısında yapılan görüşmeler kapsamında 53 adet sabit tezgah ve 3 adet işyeri (kapalı dükkan) Düzce Seyyar Pazarcılar ve Esnaf Odası için, 67 adet tezgah ve 3 adet işyerinin (1 balıkhane, 1 şarküteri, 1 et ve tavuk ürünleri) Düzce Sebzeciler ve Balıkçılar Esnaf Odası için belirlenmesine karar verildi. Ayrıca toplantıda pazaryerinin yüzde 20’lik kısmının üreticiye (köylü) tahsis edilmesi kabul edildi.

12-20 şubat tarihi başvuru süreci
Toplantıda yer tahsisi süreci ile hak sahipleri arasında yapılacak kura çekiminin detayları da karara bağlandı. Buna göre; yer tahsisi kura çekimine katılmak isteyen vatandaşlar 12-20 Şubat tarihleri arasında mesai saatleri içinde istenen evraklarla birlikte Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne başvuruda bulunacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından 21 Şubat Çarşamba günü Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde noter huzurunda yapılacak çekiliş sonuçlarına göre hak sahipleri dükkanlarda faaliyet göstermeye hak kazanacak.

Hak sahiplerinin başvurularında yanında bulundurması gereken belgeler ise şu şekilde olacak:
Üretici (Köylü) Hak Sahipleri; Ziraat Odası kaydı, kimlik fotokopisi, sabıka kaydı, 4 adet fotoğraf (son üç ay içinde çekilmiş), Düzce merkezdeki herhangi pazaryerinde faaliyette olduğuna dair belge.

Esnaf Odası Üyeleri; ilgili oda kaydı, kimlik fotokopisi, sabıka kaydı, 4 adet fotoğraf (son üç ay içinde çekilmiş), vergi levhası, Düzce merkezdeki herhangi pazaryerinde faaliyette olduğuna dair belge.

Haber: Ö. YILMAZ