3 dönemdir yönettiği Çilimli’de hayata geçirdiği özgün projeler ve kentin geleceğini şekillendiren yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken tecrübeli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, konuk olduğu Öncü TV’nin “Güner Merhaba” programında, seçimden üst üste zaferle çıkmanın arkasındaki başarının ‘samimiyet’ ve ‘iyi niyet’ olduğunu vurguladı. “Biz samimiyetimizi kaybetmeden bu günlere geldik.” diyen Yavuz, halkın takdiri ve desteği olduğu müddetçe gece-gündüz hizmet için çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Hafta içi her sabah Öncü TV ekranlarında ilgi ile izlenen, Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu “Güne Merhaba” programına konuk olan Çilimli’nin tecrübeli yerel yöneticisi Muhsin Yavuz, ilçedeki çalışmalarını masaya yatırdı. 3 dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Yavuz, pandemi süreci ve ardından patlak veren Rusya – Ukrayna savaşı nedeniyle küresel çapta yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, en çok zorlandığı dönemin bu dönem olduğunu söyledi. Buna rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyleyen Yavuz, Türkiye’de sadece Çilimli ilçesinde yetiştirilen Siyah Pirinç üretimine de değindi.

3 dönem üst üste halkın desteğini kazanmanın sırrı ne?

Çilimli ilçesinin geleceğine yönelik çalışmalar yaptığını ifade eden Başkan Yavuz, 3 dönem üst üste başkan seçilme başarısının sırrını şöyle açıkladı: “Birincisi tabii ki bütün işlerde başarının sırrı samimiyet ve iyi niyettir. Bunlar yoksa başarınız kazaya uğrayıp telef olabilir bir yerde. Biz samimiyetimizi kaybetmeden bu günlere geldik. Ben memleketi daha doğal, yaşayarak hissediyorum. Ben bu ilçenin gelişmesi için neler yapabiliriz, daha farkındalık oluşturacak neler yapabiliriz diye kafa yoruyorum. İlçe halkıma çok teşekkür ediyorum, bana çok destek oldular. Kırmızı bir kalemle altını çiziyorum, en zorlandığımız dönem bu dönemdir, pandemi kriz dönemi. Bazı projelerimizde bizi iki yıl daha geriye attı. Düzce başta göç alıyor. Biz de pastadan payımızı almak istiyoruz. Biz 25-30 bin nüfuslu, kendi yağıyla kavrulabilen bir ilçe olalım diyorum; ama şehir dışından gelenler veya bürokratlar, “Başkan sen öyle diyorsun, ama burası çok hızlı büyüyecek ona göre hazırlan.” diyorlar. Biz de çalışmalarımızı yapıyoruz. Üreten bir ilçe olarak tanınmak istiyoruz. Allah bize nasip ettiği sürece, halkımızın bize destek verdiği sürece biz gece-gündüz hizmet için çalışacağız.”

“Doğru zamanda doğru şeyler söylerseniz karşılığını bulursunuz”

Bizzat hayata geçirdiği bir proje olan ve Düzce’de yaygınlaştırılması için mücadele veren ‘Siyah Pirinç’in Düzce ile özdeşleşmesi için düzenledikleri ve yoğun ilgi gören festival hakkında da konuşan Başkan Yavuz, “Geçmişte biz bu festivalleri 2010 yılında başlattık Çilimli'de. Tabii ki o yıllarda biz bu festivali kültür, dayanışma ve kardeşliğe katkı amacıyla yapıyorduk. O zaman bunu yapmamızın sebebi şuydu, biliyorsunuz ülkemizde terör olayları çok fazlaydı ve Düzce, Türkiye'nin bir mozaiğiydi. Tabiri caizse Düzce'de tüm milletlerden insanlar beraber yaşıyor. Ve bu insanlar dostluk yapıyor, ticaret yapıyor, akrabalık yapıyor. Allah'a hamdolsun Düzce'mizde bu kültür oturmuş ve birlikte yaşama kültürü Türkiye'ye bir örnek gösterecek şekildeydi. Bizim ilçemizde bile bugün saysak 14-15 farklı etnik kökene sahip insan bir arada yaşıyor. Herkes birbirine saygı duyarak, birbirlerine sevgi göstererek yaşamışlar. Biz bunları ifade etmek için geçmişte bu festivalleri yapmıştık, devletimiz inşallah terörün de kökünü kazımak üzere. Pandemi süreci dünyada yeni bir sayfa açtı. Bizim de siyah pirinç ekmemize vesile oldu pandemi. Ve karşılık görmeye başladı, belki bunu pandemi olmasaydı biz başka bir dönemde “Siyah pirinç şöyle, siyah pirinç böyle” deseydik etkili olmayacaktı. Ama doğru zamanda doğru şeyler söylerseniz karşılığını bulursunuz. Biz bu festivali birincisi insanlarımıza siyah pirinci tanıtmak için, ikincisi ilçemizdeki halkın geçmişte yaptığımız festivali şimdi de talep ediyor olmasıydı. Biz bunu inşallah her yıl geleneksel hale getirip üstüne koyarak devam edeceğiz. Biz burada sadece halkımıza ve çiftçimize rehberlik yapmak istiyoruz.”