Çilimli’nin Yeşil Tepe Mahallesi’nde ikamet eden 56 yaşındaki Neriman Hancı, kiracı olarak  yaşadığı evde çok büyük hasarlı olduğunu ve  ilk deprem yıkılabilecek durumda olduğunu ifade etti. Maddi olanaksızlıklardan dolayı başka bir evde kalamadığını belirten Neriman Hancı, Düzce Valiliği’nden başını sokabileceği bir konteyner veya prefabrik ev konusunda yardım istedi.

Neriman Hancı, Düzce Valiliği’ne konu ile ilgili müracaat  ettiğini ancak, Valilik yetkililerinin konteyner veya prefabrik ev için  Düzce’de en az bir yıl ikamet etmesi gerektiğini söyledi. Maddi durumunun kötü olduğunu ve bakmakla yükümlü 2 engelli evladı olduğunu söyleyen Hancı, “Devletimizden ricam başımı sokabilecek bir yer” dedi.

 “Sadece başımı sokacak bir yer”

Devletten başını sokabileceği bir yer istediğini belirten Neriman Hancı şunları söyledi: “Düzce’ye bağlı Çilimli ilçesinde oturuyorum.  Düzce Valiliği’ne yaşadığım ev hasarlı olduğu için müracaat ettim. Fakat Düzce Valiliği prefabrik için bir yıl boyunca Düzce’de oturmam gerektiğini söyledi. Şuan bir deprem olsa evim hasarlı oldu için yıkılacak. Düzce’de bir yıl ikamet etmem gerekiyormuş prefabrik için. Benim maddi durumum yok. Ben zaten şuanda kirada oturuyorum. Düzce’deki kira fiyatlarını karşılayacak maddi gücüm yok. Düzce’ye bağlı Hocaoğlu Köyü’nde küçük bir arsam var. Ben o arsaya yetkililerden küçük bir prefabrik ev istiyorum. Maddi durumum çok kötü. 2 tane engelli evladım var ona bakıyorum. Düzce Valiliği’ne gittim. Oturduğum evin tadilatı için karar vermişler ama bu ev bana ait değil ve hasarı çok büyük. Bu ev tamir etmeye değmez. Ben kedi yerime geçmek istiyorum. Prefabrik veya bir konteyner verilirse  bende kendi yerime geçebilirim. Devletten ricam başımı sokacak bir yer. Prefabrik veya konteyner. İkisinden birini verirler inşallah.

“Yetkililerden ricam bize yardım etmeleri”

Yetkililerden kendilerine yardım etmesini isteyen Neriman Hancı şunları söyledi: “Çilimli Kaymakamlığı bizim görev alanımızın dışında diyerek yardımcı olmadı. Düzce Valiliği bir sene Düzce’de ikamet etmemi istedi. Milletvekilleri de Düzce’nin şartları neyse onu uygularlar dedi. Şuan mağdurum. Ev konusunda devletimizden hiçbir yardım alamıyorum.  Yetkililerden ricam bize yardım etmeleridir.”