Gün geçtikte depreme ilişkin bilançonun boyutu da gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Depremden en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Çilimli’de Merkez Camii ağır hasar alarak kullanıma kapanmıştı. AFAD ’ın hasar tespit personelleri tarafından incelemesi tamamlanan Cami için 24 Kasım günü yıkım kararı verildi.

Bununla beraber, yine Çilimli İlçesinde Kaymakamlık binasının hemen yanı başında bulunan ve ağır hasar alan 5 katlı, 24 daireden oluşan binada yapılan incelemeler sonucunda o bina için de yıkım kararı verildi.

Yetkililer tarafından girişine izin verilmeyen binada yıkım kararı alınmasının ardından, kontrollü olarak bina sakinlerinin eşyalarını alabilmeleri için sırayla tahliye edilmesine izin verildi.

HABER EKİBİMİZ BÖLGEDE

24 Kasım gününde yıkım kararı verilen binanın tahliyesini Öncü Haber ekibi yerinde gözlemledi.

Bina sakinleriyle yapılan görüşmelerde ise yetkililer tarafından zararların karşılanacağı yönünde teminat alındığı öğrenildi.

“Dilekçelerimizi yazdık bekliyoruz”

Daire sakinlerinden Hikmet Zoral, Öncü Haber mikrofonlarına şunları söyledi; “ekipler geldiler hemen ilgilendiler, binamıza ağır hasar kaydı verildi. Şu anda da yardımcı oluyorlar. Eşyamızın birçoğu zayi oldu ama sağlık olsun. Biz tutanaklarımızı tuttuk resimlerimizi çektik, yetkililere ilettik, bekliyoruz.”

“Devletten destek bekliyoruz”

Bina yöneticisi Şükran Öney ise; “binamız 3. Depremi atlatıyor. Üçünde de bu binadaydım. Çadır kurulacağını söylediler bize, 2-3 ay içerisinde de kiralık evlere yerleştirerek kiramızın devlet tarafından karşılanacağını söylediler. Ben burada ev sahibiyim. Bundan sonra şimdilik annemin evinde kalıyorum. İlerleyen zamanlarda da bakacağız. Bilemiyorum artık devletten destek bekliyoruz.”

BAŞKAN YAVUZ: “HİÇBİR VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Öte yandan Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, depremin meydana geldiği ilk andan itibaren sahada vatandaşlarla iç içe olduklarının altını çizerek; “sürekli sahada vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine de gözden kaçırabiliriz, bunun için buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum vatandaşlarıma, bizim ulaşamadığımız bir mağduriyet olursa onlar bize ulaşsın biz belediye olarak bütün imkanlarımızla vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz inşallah” ifadelerine yer verdi.