Sağanak nedeniyle kapanan Gölyaka ilçesini il merkezine bağlayan kara yolu trafiğe açıldı.

İlçede 3 gündür etkili olan sağanağın ardından bazı derelerin taşması sonucu Çamlıbel, Hacıyakup ve Açma köylerindeki ev ve ahırlarda yaşanan su baskınlarına yönelik İl Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında AFAD koordinesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve defterdarlık personeli 17 kişilik teknik ekip saha çalışması gerçekleştirdi.



Hasar tespiti devam ediyor

Görevliler, bölgedeki ev ve ahırları tek tek gezerek hasar ve düzeyleri hakkında çalışma yaptı. Hasar tespitine akşam saatlerinde ara veren ekipler, çalışmaları bugün tamamlayacak. Altyapıda meydana gelen hasarın tespiti için ise İller Bankası ve Karayolları bölge müdürlüklerinden teknik personel talebinde bulunulduğu öğrenildi.



İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmasıyla ulaşıma açıldı

Öte yandan ilçeyi il merkezine bağlayan ve su taşkını nedeniyle trafiğe kapanan yol, İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmasıyla ulaşıma açıldı. Bölgede yaşanan sel nedeniyle ilçeyi il merkezine bağlayan kara yolu trafiğe kapanmış, endişelenerek evlerinin üst katlarına çıkan vatandaşları itfaiye, AFAD ve ilde görev yapan arama kurtarma dernekleri güvenli bölgelere almıştı.



Haber: C. ÜSTÜNER