Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmak misyonuyla "Çilimli Yeteneklerini Tarıyor" projesi başlatıldı. Projeyle ilçedeki görsel sanatlara yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi ve Güzel Sanatlar Lisesi’ne yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Projenin ilk ayağında Çilimli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Bergut, Çilimli İmam Hatip Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni İrfan Yılmaz ve İbrahim Hoşver Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Osman Burak Sarı'dan oluşan ekip, Görsel Sanatlar öğretmeni olmayan okullarda yetenek taramasına başladı.

Yetenekli öğrencilerin geleceklerin bu yönde şekillendirilmesine destek olunmasının amaçlandığı projenin devamında okulların rehberlik servisi tarafından, yetenekli öğrencilerin velilerin bilgilendirilerek Güzel Sanatlar Lisesi’ne yönlendirilmesi sağlanacak.

Ortaokul öğrencilerine yönelik Düzce Güzel Sanatlar Lisesi’ne gezi düzenlenerek öğrencilere lise hakkında bilgiler verilecek. Öte yandan ilçenin kültürel ve sanatsal faaliyetlerine katkı sunacak olan projede Çilimli’de üretilen eserlerle sergi yapılması ve sinema gösterimi gibi etkinlikler bulunuyor.