Düzce’nin Çilimli İlçesi’ne bağlı Yenivakıf Köyünde yaklaşık 35 yıldır âtıl vaziyette bulunan ve bakımsız olduğu için köy halkı tarafından kullanılamayan futbol sahasında bakım ve onarım çalışmaları başladı. Köy Muhtarı Afer Kınay ve Galatasaray 1905 Derneği Başkan’ı Bülent Çiçek’in girişimleri ile başlatılan onarım ve bakım çalışmalarına köyde bulunan vatandaş ve gençlerden de tam destek alırken projenin tamamlanması halinde köyde ve çevre köylerde bulunan geçlerin bir nebze olsun spor yapabilecekleri bir saha oluşturulması hedefleniyor.

“Gençlerimize burayı kazandırmaya çalışıyoruz”

Başlatılan proje kapsamında Öncü Haber mikrofonuna konuşan Muhtar Kınay, “Burada âtıl vaziyette olan futbol sahamızı faaliyete geçirmek istiyoruz. Gençlerimizi internet ortamından kötü alışkanlıklardan kurtarmak için böyle bir çalışma başlattık. Gençlerimizde burada bize sağ olsunlar yardımcı oluyorlar ve burada bizimle beraber temizlik çalışması yapıyorlar. Yaklaşık olarak 30-35 sene önce burada bu futbol sahası yapılmıştı. Çok kullanamadık âtıl vaziyette kaldı. Orman İşletmesi’nde izinlerimizi alamadık. Soyunma odalarımızı yapamadık. Bunlarla ilgili bir çalışma başlattık. Dün Çilimli Kaymakamımız geldi ve yerinde inceleme yaptı. Onun dışında Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsa Yazıcı bu hafta gelecek ve incelemelerde bulunacak. Gençlerimize burayı kazandırmaya çalışıyoruz. Onlarında çabasını görüyoruz burada. Önceki yıllarda biz bir spor kulübü kurduk Yeni Vakıf Gençlik ve Spor kulübü olarak. 70 gencimize lisans çıkardık” şeklinde konuşarak futbola eğilimli olan gençlerin önünü açmaya çalıştıklarını aktardı.

“Aydınlatma ve soyunma odalarına yönelik bir çalışmamız var”

Başlattıkları projenin detayları hakkında bilgi veren Muhtar Kınay, “Proje detaylarından bahsedecek olursak, burada kazı çalışmamız var. Sahanın etrafına yüksek fileler çekilerek topların dışarı kaçması önlenecek ve sahaya izinsiz girişler önlenecek. Ayrıca aydınlatma ve soyunma odalarına yönelik bir çalışmamız var.” dedi.

“Biz bu sahanın bize verilmesini istiyoruz”

Projeye destek açısından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne seslenen Muhtar Kınay, “Projeye destek konusunda da bize sadece bu araziyi versinler onlardan başka bir destek istemiyoruz.  Orman İşletmesi dese ki burası köy tüzel kişiliğine geçti bu bizim için yeterli.  Yeni Vakıf Gençlik ve Spor kulübü olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne sahanın bize verilmesi için talepte bulunmuştuk. Onlar biraz sümen altı yaptılar bu işi. Biz bu sahanın bize verilmesini istiyoruz, onlardan başka bir isteğimiz yok.” şeklinde konuştu.

“Projenin önceliği köyümüzdeki gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak”

Başlatılan proje kapsamında, ellerinden gelen bütün desteği futbol sahasının yeniden onarılması için sağlayacaklarını aktaran 1905 Dernek Başkan’ı Çiçek, “Köy Muhtarı Afer Beyle bu yola çıktık. Beraberce planlamalar yapıyoruz köyümüzün gençlerine, yeni yetişecek olan nesillere ve köyümüze biz bu sahayı kazandırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlk adımlarımızı attık. İnşallah muhtarımızla birlikte planlarımızı hayata geçirerek köyümüze ve gençlerimize bu sahayı kazandıracağız. Proje detayı hakkında bilgi verecek olursak, projenin önceliği köyümüzdeki gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak kurtarmak olacak. Bundan sonraki şamasında da saha etrafında çevre düzenlemesi yapacağız. Sonrasında ağaçlandırma ve mevcut ağaçların bakımını yapacağız. Köyümüzde düzenlenecek etkinlikler içinde alanımızı düzenleyeceğiz.” diyerek amaçlarının köye bu alanı kazandırmak olduğunu kaydetti.