Çilimli Kaymakamlığı himayelerinde Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde “Okumak Güzel, Yazmak Özel”  projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında Çilimli Öğretmen Atölyesi çatısı altında ilçede görev yapan öğretmenlerin katılımı ile çevrimiçi seminerler dizisi gerçekleştirildi.  27 Nisan’dan 28 Mayıs’a kadar devam eden faaliyetlerde; Düzce Üniversitesi akademisyenleri okuma ve yazma konularıyla ilgili sunumlar yaparken, öğretmenler seminerler dizisini ilgiyle takip etti.

“Okumak Güzel, Yazmak Özel”  projesiyle ilgili konuşan Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş, hali hazırdaki kitap okuma projelerinden farklı olarak öğrencilere daha çok yazmayı sevdirmeye yönelik özel bir proje olduğunu belirterek projenin büyük kazanımları olacağını dile getirdi.

2021-2022 eğitim öğretim yılında da projenin sürdürüleceğini kaydeden Yurttaş, ilçede görev yapan tüm öğretmenlerin aktif olarak görev alacaklarını belirterek, “Bu projeyle İl geneli uygulanmakta olan Öğretmenim Yanı Başımda, Kitabım Baş Ucumda Projesi’ nin verimliliğini artırmayı ve katma değerini yükseltmeyi de amaçlıyoruz. Düzce Üniversitesi ile yıllardır güzel bir işbirliği ortamı yakaladık. Eğitim faaliyetlerine katkı sağlayan ve destek olan tüm akademisyenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yurttaş , “Projenin hayata geçirilmesinde desteğini esirgemeyen İlçe Kaymakamız Sayın Onur Şan’a, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi değerli dekanı Mustafa Koç ve öğretim üyelerine teşekkürlerimi arz ederim” sözleriyle de emeği geçenlere teşekkür etti.

HABER: Mehmet GÜNESEN