Çilimli Belediyesi tarafından, bölgede yetiştirilebilen siyah pirincin tanıtımını yapmak için düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan “1’inci Çilimli Siyah Pirinç Festivali” dün akşam başladı.

Çilimli halkının yoğun ilgi gösterdiği ve renkli görüntülere sahne olan festivalde, ilk olarak ses sanatçısı Yasemin Yıldız sahne aldı.

Festival sırasında, katılanlara besleyici değeri çok yüksek olan siyah pirinç pilavından ikram edildi.

"Ekonomik getirisi çok yüksek"

Festivalde bir konuşma yapan Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Siyah Pirincin getirisinin çok yüksek olduğunun altını çizerek, üretimi arttırmak için çiftçileri teşvik edeceklerini açıkladı. Üreticilere alım garantisi veren Yavuz, “Neden siyah pirinç? Siyah pirinç gerçekten insan sağlığı için çok önemli. Bu bölgede de yetişe biliyor, biliyorsunuz bizim Düzce, Konuralp ve Çilimli’nin köyleri, bu bölgede pirinç yetişebiliyor. Biz diyoruz ki; insanlar sağlıklı pirinç yesin. Yani, insanlarımızın büyük çoğunluğunun sofrasında pilav olmayan çok az insan vardır. Çok seviyoruz, fakat zararları da var. Özellikle şeker hastaları bundan çok zarar görüyor. Bu anlamda siyah pirinç, besin değeri yüksek, sağlıklı ve bundan sonra daha çok üreteceğiz. Hatta biz önümüzdeki yıl alım garantili çiftçilerimize ürettireceğiz. Yani inşallah yakın zamanda kadın kooperatifinin açılışını yapacağız. Güzel bir restoran, güzel bir tesis yapacağız, inşaatı bitmek üzere. Bir buçuk yıl içerisinde tamamlayacağız. Orada sadece ve sadece, pilav olarak siyah pirinç menüleri olacak. Bu inşallah gelenek haline gelecek. Siyah pirincin kazancı da gerçekten çok yüksek. Çiftçilerimizin de yüzleri gülecek. Biz bu konuda nefer olacağız inşallah, bunu Türkiye’de en zirveye taşıyacağız. Gerekirse Türkiye geneline ve yurtdışına bunu göndereceğiz” diye konuştu.

Yavuz’un konuşmasının ardından sahne alan Türk Pop Müziğinin sevilen ismi Ece Mumay sahne aldı. Festival alanını hınca hınç dolduran Çilimliler, Mumay’ın söylediği şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Bu akşam sevilen sanatçı Mustafa Ceceli sahne alacak

1’inci Çilimli Siyah Pirinç Kültür Festivali, bu akşam Festival, şarkıcı Mustafa Ceceli'nin akşam vereceği konserle sona erecek.