Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz  mahalle muhtarları ile rutin olarak yapılan birlik, beraberlik, istişare ve değerlendirme toplantısını Pelemir Otel’de düzenlenen kahvaltı ile  gerçekleştirdi.  
Düzenlenen toplantıda Başkan Yavuz’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Yıldız, İl Genel Meclis üyeleri, 7 mahalle muhtarı ve 20 köy muhtarının katılımı ile gerçekleştirildi.
Düzenlenen toplantıda Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtlayan Başkan Yavuz şunları söyledi:  “Bu bizim ilk defa yaptığımız bir organizasyon değil, geçmiş günlerde ve geçmiş dönemde de yaptığımız bir program. Biz sürekli farklı ortamlarda bir araya gelerek toplantılarımızı yapıyoruz.  Bizim ilçemiz bu konuda gerçekten örnektir. Köy mahalle ayrımı yapmadan elimizde ne varsa paylaşabilen bir ilçeyiz. Genel değerlendirme toplantılarımızı genelde bahar ayında yapıyoruz. bu toplantıların haricin dede sürekli gün içinde  bir çok muhtarımızla bir araya geliyoruz. Onlar bize sıkıntılarını ve taleplerini dile getiriyor. Bizim onlara ileteceğimiz konu ve hususlar oluyor. Devamlı iç içeyiz, amacımız bu birlikteliği göstermektir. Sizlere de teşekkür ederiz buğun bu konuya şahitlik ettiniz. Bugüne kadar böyle geldik bundan sonrada bu şekilde devam edeceğiz.”
 



 “Biz aralıksız olarak 7 yıldır spora destek veriyoruz”
Çilimli İlçesine yapılan yeni stat hakkında açıklamalar yapan Başkan Yavuz şunlar belirtti: “Geç oldu ama inşallah temiz olacak. Önümüzdeki sezonun ikinci yarısına yetiştirmeyi planlıyoruz. Şuanda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından uzun süredir takip ettiğimiz proje gerçekleştiriliyor. Burada emeği geçen sayın valimize, sayın vekillerimize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bizim ilçemizin spor konusunda özelliklede futbol konusunda çok heyecanı var. Bu heyecanlı insanları yeni bir stat ile buluşturduğumuzda buradaki enerjiyi görecek ve hissedeceğiz. Biz alt yapıdan üst yapıya kadar sadece futbolda değil voleybolda da hepsini destek veriyoruz. 180 tane genç çocuğumuz var. Bu çocuklara her gün düzenli olarak idmanlarını yaptırıyoruz. Alt yaş grubundaki çocuklarımız yine kendi yaş grubundaki çocuklar ile mücadele ediyorlar. Biz inanıyoruz ki buralardan yetenekli çocuklar çıkacaktır. Bu projelerin bir diğer önemli amacı da bağımlılık ile mücadeledir. Biz burada bunları yaparak bağımlılık ile mücadele ediyoruz. Genç yaştaki çocuklarımızın enerjisini burada atmasını sağlıyoruz. Bir anlamda da böyle bir önlem almış oluyoruz. Biz aralıksız olarak 7 yıldır spora destek veriyoruz. Düzce’de en iyi alt yapıya sahip olan biziz. Bu konuda iddialıyız. Alt yapıya destek vermeye devam edeceğiz. İşte verdiğimiz desteklerden bir tanesi de  buradaki yaptığımız stat. Bunun yanı sıra kulüp binası yapacağız. Futbol, Voleybol ve diğer branşlarda desteğimiz sonuna kadar devam edecek. Bizim spora verdiğimiz desteği bütün kamuoyu biliyor. Sabırla destek veremeye devam edeceğiz. Biz çocuklarımıza hep sahip çıktık sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizim şuan alt yapıda 5 hocamız çalışıyor. Biz istikrarlı bir şekilde devam ederek bu çocukları yıldız yapacağız.”
 


“Çilimli halkı 24 saat buradan faydalanabilecek”
Yapılan tesisin büyüklüğünü ve maliyetini açıklayan Muhsin Yavuz şöyle konuştu: “Yaklaşık 14 dönümlük bir alana bu tesisi yapıyoruz. Sadece Çilimlispor değil çevre köylerin takımları da burada idman ve maç yapabilecek. Çilimli bölgesi halkı 24 saat buradan faydalanabilecek. Buranın maliyeti 2 - 2.5 milyon TL. Tabii yapılacak işlere göre maliyeti artabilir. En kısa zamanda burayı bitireceğiz. Burası bizim seçim vaatlerimizde olan bir projedir. Tabii ki burada Sn. Cumhurbaşkanımız Düzce’ye geldiğinde bu stadın yapılması için talimat vermişti. Önemli olan bir işin bir an önce başlaması ve devam etmesidir. Allah’ın izni ile burayı en kısa sürede bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız. İnşallah burada güzel işlere imza atacağız. “
 
“Böyle faaliyetlerle bizleri bir araya topladığı içinde teşekkür ederiz.”
Çilimli Muhtarlar Derneği Başkanı Tahir Gülbahar konuşmasında şunları ifade etti: “10 yıldır başkanlık yapıyorum. 20 köyümüz yedi mahallemiz var. Belediye başkanımız köy ve mahalle muhtarları konusunda herhangi bir ayrım yapmıyor sağ olsun. Bu konulardan dolayı başkanımıza çok teşekkür ederiz. Böyle faaliyetlerle bizleri bir araya topladığı içinde teşekkür ederiz.”
 
“Muhtarlarımızı hiçbir yalnız zaman bırakmadık”
AK Parti Çilimli İlçe Başkanı  Orhan Kansız hizmetler konusunda muhtarlar ile bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi: “Muhtarlarımızı hiçbir zaman bırakmadık. Hep onların yanında olmaya devam ettik muhtarlarımızla devamlı iç içe hep beraber hareket ediyoruz. Belediye başkanımız sağ olsun bu tür toparlayıcı konularda bizlere yardımcı oluyor. İnşallah bundan sonrada bir araya gelmeye devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz hizmetler konusunda yapacak olduğumuz hizmetler konusunda da muhtarlarımızla bir araya geliyoruz.”
 



“Birlik ve beraberlik konusunda çok önemli bu tür toplantılar”
Düzce İl Genel Meclis Üyesi Osman İlhan ise şöyle konuştu: “Biz her yıl sürekli bu şekilde toplantılarımızı yapıyoruz.  Toplantılarımızda istişareler yapıyoruz, toplantılarımız gerçekten çok güzel geçiyor. Birlik ve beraberlik konusunda çok önemli bu tür toplantılar. Biz bir araya geldiğimiz de sıkıntıları problemleri her şeyi tartışıyoruz. Mahallelerimiz ve köylerimizde üstümüze düşenleri bizde elimizden geldiği kadar yapmaya devam ediyoruz. “