Bulaş riski nedeniyle bir araya gelmelerin zorunlu olarak azaldığı salgın döneminden halkla iç içe olup sorun ve talepleri dinlemek olanaksız hale gelince Cumayeri Belediyesi geçtiğimiz “Sosyal Medya Buluşmaları” adı altında yeni bir proje başlatmıştı.

Projeyle birlikte Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, belirli aralıklarla belediyenin resmi hesaplarından çevrimiçi görüntülü bir şekilde vatandaşlara yürütülen projeler, siyaset, güncel konular başta olmak bilgiler vererek vatandaşların taleplerini dinliyor.

Bu buluşmaların sonuncusunda canlı yayınlarla vatandaşla buluşan Koloğlu, ilçede yürütülen çalışmaların son durumu hakkın da vatandaşları bilgilendirdi.

Motor sporları pistinde son durum

Cumayeri’ne yapılacak olan Dünya motosiklet şampiyonu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun ismini taşıyacak olan motor sporları pisti ile alakalı projenin yoğun şekilde devam etiğini belirten Koloğlu, “İşin hukuki prosedürleri henüz tamamlanmış değil. Spor Bakanlığı’nın Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan bu alanın spor alanı yapılmasıyla alakalı konumdayız. Her iki bakanlık noktasında, bürokratlar noktasında herhangi bir sıkıntı yok. Sadece bu tahsislerle alakalı yazıların iletilmesi bekleniyor. Düzce milletvekillerimiz Sayın Ümit Yılmaz, Fahri Çakır ve Ayşe Keşir ile projenin mimarlarından olan Sakarya Milletvekilimiz Kenan Sofuoğlu olmak üzere bunu takip ediyoruz. Aynı zamanda kaymakamımızın da büyük desteleri var. Önümüzdeki süreçte pist ile alakalı ciddi aşamalar kat edeceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Cumayeri’ne iki millet bahçesi projesi

İlçede yapılacak olan iki millet bahçesi projesine de değinen Koloğlu, “Bir diğer projemiz de millet bahçeleri. Cumayeri’ne iki tane millet bahçesi ve mesire alanı yapıyoruz. Bir tanesi mezarlığımızın arka tarafında 40 dönümlük alana kuracak. Bir diğeri de Hilaltepe. Kataloglarımızı hazırlayarak kurumlara göndermeye başladık. Projemize başlandı. Bunlar ciddi ve maliyetli projeler. Yapımına d başlamış durumdayız. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden inşallah destek alacağız” diye konuştu. Koloğlu dere ıslahlarından çevre düzenlemelerine kadar pek çok konuya değindiği yayında en dikkat çeken projeleri ise HES (hidro elektrik santrali) ve GES (güneş enerjisi santrali) projeleri oldu.

Melen Çayı üzerine HES

Melen Çayı içerisine yapılacak olan HES projesinin fizibilite çalışmasının tamamlandığını duyuran Koloğlu, “Niye bu kadar uzadı dersek eğer şu an da beşinci güncellemeyi yapmış durumdayız. Şöyle bir sıkıntı var. Burası Cumayeri Belediyesi’nin imar planında mor alan diye tabir ettiğimiz Melen kısa mesafeli koruma alanına girmesi dolayısıyla burada HES yapılmasının engellenmesiyle alakalı bir karar çıktı. Biz de gerekli girişimleri yaptık.

Yine o alan içerisinde en ekonomik olan yaklaşık 5.6 MW’lık enerji üretebilecek bir alanda yönetmeliğe bunu ilave ettirmek suretiyle inşallah bunu da hayat geçireceğiz. Bununla ilgili olarak da DSİ ile hem de İSKİ ile temas halindeyiz.” dedi.

Belediye giderleri kamuya elektrik satılarak karşılanacak

Projeyle birlikte Cumayeri Belediyesi’nin personel ve akaryakıt giderini kamuya elektrik satmak suretiyle sağlanacağını söyleyen Koloğlu, “Cumayeri Belediyesi’ni finansman konusunda ciddi bir rahatlama sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Enerji alanında bir diğer projelerinin de GES (güneş enerjisi santrali) olduğunu belirten Başkan Koloğlu, “Bu projedeki amacımız da Cumayeri’nde sokak aydınlatmaları ve belediyenin kullanmış olduğu elektriğin ücretsiz kullanılabilmesiyle alakalı. Bununla alakalı da eski futbol sahamızın bulunduğu alanı imardan geçirdik. Şu anda Milli Emlak’la görüşmeler devam ediyor. Proje çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah buna da bu yıl içerisinde başlanacak.” dedi.

“Projelerin büyük çoğunluğunu 2021 yılı içerisinde yapacağız”

Bu yılı sıkı bir çalışma temposuyla geçireceklerini ifade eden Koloğlu, “Bizim 2021 yılı ile alakalı ciddi bir fikrimiz var. Hedefimiz var. Biz kısaca ‘2021 yılı Cumayeri yılı olacak’ diyoruz. Çünkü dönemimiz içerisinde yapacak olduğumuz çalışmaların büyük bir çoğunluğunu inşallah bu dönem içerisinde gerçekleştireceğiz. Millet Bahçeleri olsun, pist olsun, dere ıslahları olsun, gençlik merkezi olsun bunların büyük çoğunluğunu 2021 yılı içerisinde yapacağız.” şeklinde konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN