Düzce Merkez ve İlçelerinde depremin açtığı yaralar, devletin bütün imkânlarının seferber edilmesiyle birlikte hızla sarılıyor.

Deprem nedeniyle birçok binada oluşan hasarlar onarılırken, onarılamayacak kadar tahrip olmuş binalar ise yıkılıyor.

Deprem nedeniyle hasar alan Belediye Binasının kullanıma kapatıldığı Cumayeri’nde, benzer hasara uğrayan Hükümet Konağı kapatılmadı.

Bir vatandaşın, evrak işi için Cumayeri Hükümet Konağına gitmesiyle gözler önüne serilen gerçek tüyler ürpertti.

0542 767 18 81 Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattına iletilen Hükümet Konağının içine ait görüntülerde duvarların çatlak olduğu camların kırık olduğu görüntülendi.

“MÜDÜR İZNE AYRILDI, MEMURLARA İZİN YOK”

Evrak işi için girdiği Hükümet Konağında duvarların halini gören vatandaş, cep telefonuna sarılarak bina içinden aldığı görüntüleri Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattına iletti.

Binanın bu haldeyken kullanılmasının sakıncalı olduğunu ifade etmek üzere yetkili müdür ve ya kaymakamla görüşmek isteyen vatandaş, binada görev yapan memurlardan yetkili müdür ve kaymakamın izinde olduğu cevabını aldı.

Yetkililerin izne ayrılarak, memurları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan binada çalışmak zorunda bıraktığını iddia eden vatandaş, “insan canı bu kadar mı kıymetsiz? Bunların da çoluk çocuğu var. Müdür bey izne ayrılmış binaya girmekten korktuğu için ama memurları bu binada çalışmak zorunda bırakmış. Böyle bir şey olabilir mi?” diyerek tepki gösterdi.