Önceki gün 0542 767 18 81 numaralı öncü Haber Whatsapp İhbar Hattımıza gelen bir şikâyeti değerlendiren haber ekibimiz, adı sıklıkla bölgedeki vatandaşlara şifa dağıtmak yerine çile dağıtan Cumayeri 2 No. Lu Sağlık Ocağı’nda görevli Aile Hekiminin bir skandalıyla daha karşılaştı.

İş gereği şehir dışında bulunan Kenan Polat isimli bir vatandaş, resmi nikâhlı eşinin kendisini arayarak 15 yaşındaki oğlunun yüksek ateş ve boğaz enfeksiyonu şikâyetiyle hastalandığını söyledi. Şehir dışında olduğu için gelemeyeceğini ifade eden Polat, eşine çocuğunu Cumayeri 2 No. Lu Sağlık Ocağı’na götürmesini söyledi.

Hasta çocuk ile beraber Sağlık Ocağı’nın yolunu tutan kadın, sağlık ocağında doktorun onur kırıcı ve doktorluğa yakışmayan tavrıyla karşılaştı.

“VELİSİ YOK, BAKAMAM!”

Ateşler içerisinde yanan çocuğa hiçbir müdahalede bulunmayan Doktor Melih Y., üvey annesine atıf yaparak; “yanında resmi velisi yok, bakamam” diyerek hasta çocuğu o halde evine gönderdi.

Bu rencide tavrın yanısıra 15 yaşındaki bir çocuğun sorumlu hekim tarafından tedavi edilmeyişini içerleyen baba Kenan Polat şehir dışında olmanın verdiği çaresizlikle işini gücünü bırakıp apar topar Düzce’ye geldi ve oğlunu Düzce Atatürk Devlet hastanesi Acil Servisine yetiştirerek tedavisini yaptırdı.

“CİMER’E ŞİKÂYET ETTİM”

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde çocuğunu tedavi ettiren baba, sorumsuz doktoru Cimer’e şikâyet etti. Konuya ilişkin Öncü Haber’e Whatsapp İhbar Hattından ulaşan mağdur baba Kenan Polat, “bu doktorun ilk vukuatı değil, 14 yaşındaki kızım kendi başına gittiğinde onu tedavi ediyor çünkü kimin kızı olduğunu bilmiyor. Ama oğlum üvey annesiyle gidince velisi yok bakamam diyor. Çünkü onu tanıyor benim oğlum olduğunu biliyor. Burada mesele bakamaması değil bana karşı bir tavrı var, bana karşı bir kini var” ifadelerine yer verdi.

DOKTOR AÇIKLAMA YAPMADAN TELEFONU KAPATTI

Bunun üzerine Haber Merkezimiz ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama almak üzere Cumayeri 2 No. Lu Sağlık Ocağı’nda görevli Aile Hekimi Melih Y.’yi arayarak iddiaların doğru olup olmadığını sordu.

İlk vukuatı olmadığı çevredeki vatandaşlar tarafından da teyit edilen olaylı Doktor Haber Merkezimizden kendisini arayan arkadaşımızı tersleyerek telefonu yüzüne kapattı.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ VATANDAŞA SAHİP ÇIKTI

Bunun üzerine Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’ı arayarak konuya ilişkin bilgi alan haber ekibimize “konuyu bütün detaylarıyla öğrenip gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı. Ayrıca “mağduriyet yaşayan vatandaşımıza kapımız sonuna kadar açık, istediği zaman bizi ziyaret edebilir” diyen İl Sağlık Müdürü Yılmaz, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Öte yandan Düzce Valiliğine giderek durumu anlatıp şikâyetçi olan baba Kenan Polat, Düzce Valiliği’nden de “bu muamele yanlıştır, böyle bir şey yapılamaz gereğini yapacağız” cevabını aldığını aktardı.