Cumayeri Belediyesi, bahar ayının gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte ilçede “Bahar Bakımı” adı altında çalışma başlattı. Belediye ekiplerinin ilçenin dört bir köşesinde yürüttüğü çalışmalarda, tüm parklar, bahçeler, yeşil alanlar, kaldırımlar ve orta refüjlerde uzayan yabani otlar biçildi.

Ekipler bir yandan motorlu ot biçme makineleriyle çalışırken, biçilen yabani otlar, ikinci bir ekip tarafından tırmık yardımıyla toplanıyor. Parkların tamamını gezen ekipler, yangın tehlikesi oluşturabilecek boş alanlarda da otları temizliyor.

“CUMAYERİ İLÇEMİZİ YAZ MEVSİMİNE HAZIRLIYORUZ”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, bahar bakımı ve yaza hazırlık çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, “Daha temiz ve daha yaşanabilir bir Cumayeri için çalışıyoruz. Bir yandan Covid-19 ile mücadele ederken diğer yandan Belediyemizin asli görevlerini aksatmamaya çalışıyoruz. Temizlik İşleri Birimimiz ve Park Bahçeler Ekiplerimiz, ilçe genelindeki yeşil alanlarda çevre düzenleme çalışması gerçekleştirerek bu bölgeleri daha temiz ve düzenli bir hale getiriyoruz. Bu kapsamda, bu alanlarda çevre düzenleme, yabani bitki temizliği, çiçek temizliği, ot biçme ve sulama gibi çalışmalar yürüterek Cumayeri’ni yaz mevsimine hazırlıyoruz.” diye konuştu.