3 yıl geride kaldı

30 Mart 2019 tarihinde Yerel Seçimler için sandık başına giden seçmenin başkanlık vizesi verdiği yerel yöneticiler görev sürelerinin yarısından fazlasını tamamladı. 3 yıldır Düzce’nin idaresinde söz sahibi olan belediye başkanları, sorumluluk bölgelerinde “vizyon” olarak nitelendirdikleri projeleri de tek tek hayata geçiriyor. Ancak konu sorunları çözme olunca birçoğu sınıfta kalıyor.

Su sorununu hala çözemedi

Cumayeri’nde ikinci başkanlık dönemi olması nedeniyle tecrübeli idarecilerden biri olan Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, ‘Cumayeri’nde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sloganıyla oturduğu koltukta, hala bekleneni veremedi. Millet Bahçesi, Hilaltepe Mesire Alanı ve enerji yatırımları ile halka “2021 yılı Cumayeri olacak” diye seslenen Koloğlu, daha kentin yıllardır süregelen su sorununu çözemedi.

En çok su kesintisi yaşanan ilçe

Düzce merkezde vatandaşlar 1980’li yıllarda Düzce henüz bir ilçeyken yapılan ve artık kente yetmeyen eskimiş ve sağlıksız su altyapısının yenilenerek özellikle yaz aylarında susuzluğa mahkûm eden su kesintilerinin önüne geçilmesini beklerken kentte en çok su kesintisinin yaşandığı adres ise Cumayeri ilçesi oldu.

3 ayda 5 kesinti

Cumayerili vatandaşlar henüz 2022’nin ilk 3 ayı geride kalmadan 5 kez su kesintisi yaşadı. Kesintilerden 4’ü ana su şebekesinde yaşanan arızalardan meydana gelirken vatandaşlar, 1’i ise sudaki bulanıklık seviyesinde meydana gelen artma neden oldu.

Su altyapısında köklü değişim şart

Son dönemde artan arızalar ve plansız kesintiler ile yağmur yağışları sonraları bulanık akan su, Cumayerililer’i canından bezdirirken yaşanana mağduriyetler ilçede, depolamadan arıtmaya ana su hattından altyapıya kadar köklü bir içme suyu projesi ihtiyacını ortaya koydu.

‘Ana boru hattında 70 kez patlak oluştu’

Konuyla ilgili geçtiğimiz aralık ayında açıklama yapan Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, kesintilerin önceki dönemde döşenen kalitesiz borulardan meydana geldiğini söyleyerek Nisan 2019’dan aralık sonuna kadar 70 kez ana boru hattında patlak oluştuğunu duyurmuştu.

İkinci su hattı döşenmeye başlandı

Boruların kalitesiz olduğunun laboratuvar ortamında kanıtlanmasıyla üretici firmadan kaliteli boruların bedelsiz karşılandığını duyuran Koloğlu, “Test sonucu, kalitesi onaylanan boruları teslim aldık. Mevcut su hattımızı bypass ederek, ikinci bir ana su hattı döşemeye başladık. İnşallah su kesintilerini minimum seviyelere düşüreceğiz.” sözleriyle altyapıda hızlı bir çalışmaya girişildiğini kaydetmişti.

Her 14 günde 1 kesinti yaşayan vatandaşlar kesin çözüm istiyor

Aradan geçen sürede ortalama her 14 günde 1 su kesintisiyle yüzleşen vatandaşlar çalışmaların bir an önce tamamlanarak sağlıklı ve sürekli suya erişimin kesintisiz sağlanmasını bekliyor.

Öncü Haber başkanları mercek altında

Öte yandan ‘Düzce’nin başarılı ve başarısız belediye başkanları’ başlığı altında yerel yöneticilerin 3 yıllarını masaya yatıran Öncü Haber, her gün bir başkanın yaptıklarını ve yapamadıklarını okuyucuları ile paylaşacak.