Bu yıl koronavirüs salgının gölgesinde başlayan Ramazan ayı nedeniyle gıda denetimlerini sürdüren Cumayeri Belediyesi ekipleri, halk sağlığını hiçe sayan firmalara göz açtırmıyor.

Cumayeri Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe merkezinde gıda üretimi ve gıda satışı yapan firmalara yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ekmek fırınları ile marketler başta olmak üzere, ilçedeki gıda üretim tesisleri ve gıda satışı yapan firmaları denetleyen zabıta ekipleri, şu ana kadar her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmadı.

Market ve bakkallardaki gıda ürünlerinin son kullanma tarihi yanı sıra ürün gramajları ile işletmelerdeki hijyen koşulları da kontrol eden zabıta ekiplerinin denetimlerinin Ramazan ayı boyunca süreceği bildirildi. 

Raf fiyatı ile kasa fiyatı uygunluğunu da inceleyen ekipler, işletme sahiplerini fahiş fiyat uygulamamaları konusunda uyarılarda bulundular.

Konu ile ilgili Cumayeri Belediyesi tarafından Yapılan açıklamada, "Ekiplerimiz halkımızın sağlıklı, huzurlu ve güvenilir bir şekilde alışverişlerini yapabilmeleri için denetimlerine bundan sonra da belirli programlar dahilinde devam edecek" denildi.