2019 yılı aralık ayında Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (COVİD-19) geçtiğimiz mart ayından beri Türkiye’de de hayatı kabusa çevirdi.

Bulaş riski nedeniyle bir araya gelmelerin zorunlu olarak azaldığı bu dönemden halkla iç içe olup sorun ve talepleri dinleyen siyasiler de nasibini aldı. Cumayeri Belediyesi bu duruma karşı harekete geçerek “Sosyal Medya Buluşmaları” adı altında yeni bir proje başlattı. 

KOLOĞLU VATANDAŞLA ÇEVRİMİÇİ BULUŞACAK

Projeyle birlikte Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, belirli aralıklarla belediyenin resmi hesaplarından çevrimiçi görüntülü bir şekilde vatandaşlara yürütülen projeler, siyaset, güncel konular başta olmak bilgiler verecek. Cumayeri’nde yaşayanlar da yorumlar kısmında soru, talep ve önerilerini Başkan Koloğlu’na iletme imkanı bulacak.

Geçtiğimiz günlerde ilki yapılan buluşmada Başkan Koloğlu, yeni projeyle ilgili vatandaşları bilgilendirdi.  Koloğlu, “Biliyorsunuz COVİD-19 pandemisi dolayısıyla halk toplantıları, mahalle toplantıları yani halkın içine girip halkın sorunlarını dinleme noktasında bazı sorunlar oluştu. Sizlerle yüz yüze bir araya gelme fırsatımız çok olmadı” dedi.

VATANDAŞLARIN TALEP VE ŞİKAYETLERİ DE NOT EDİLECEK

Bu eksikliği gidermek adına böyle bir proje başlattıklarını belirten Koloğlu, “Burada günlük ve haftalık belediyeyle, siyasetle, güncel konular ve devam edenler projelerle ilgili sizlerle bazı bilgileri paylaşmak ve sizlerden gelen yorumlar doğrultusunda da değerlendirmeler yapmak istiyoruz. Bu projenin adını da Sosyal Medya Buluşmaları koyduk ve bundan böyle de belirli periyotlarda sizlerle bir araya geleceğiz. Projeler çerçevesinde belediyenin çalışmalarıyla alakalı bize sormak istediğiniz sorularla sizleri elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalışacağız. İkinci buluşmada konu başlıklarıyla birlikte konuşacağız” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN