Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü aracılığıyla her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saatler 18:00’ı gösterdiğinde, memleket meselelerine dair değerlendirmeleriyle Düzceliler ile buluşan Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, son ‘Yorumlu-yorum’ programında, Cumayeri’ne bağlı Ören Köyü’nde yaşanan su sıkıntısının nasıl çözüldüğünü şöyle anlattı:

Cumayeri’ne bağlı köye Gümüşova Belediyesi’nden su veriliyor

“Cumayeri’ne bağlı Ören Köyü var. Bu hava şartlarında su havzası, su boru hatları ormanda veya gelen hatta çok ciddi bir bölümde bozulmuş. Kullanılamaz hale gelmiş, patlamış. İşte nasıl olduysa şebekeye su gelmiyor. Bunlar da Cumayeri Belediyesi’ne başkan Salih Bey’in yanına gidiyorlar. Diyorlar ki, ‘Efendim bizim suyumuz yok. Dağlarda şu andaki şartlarda bunu tamir edecek teknolojik imkan da yok.’ O da diyor ki ‘Belediyeye bağlansaydınız, mücavir alana girseydiniz.’ Ardından Gümüşova Belediyesi’ne gidiyorlar. Gümüşova Belediyesi’ne gidip ‘Sizin burada hattınız geçiyor. Bizim boru hatlarımız bertaraf oldu. Çalışacak halde değil. Biz geçici süreyle su istiyoruz.’ diyorlar. En azından onlar tamir edilinceye kadar Gümüşova Belediyesi bu köye su veriyor. Ben bu konuyu sordum. Mustafa Koloğlu'na beni muhtarla görüştürdü. Muhtar, böyle bir konu yok da demedi, var da demedi. Şimdi muhtar da köyün o andaki trafiğini kurtarmak adına hayatta her şey olabiliyor. Hani nizami olan meşru olmazmış, meşru olan resmi olmazmış.

Tozan insani bir davranış gösterdi

Bazı işlerde toplumda farklı hesaplar peşinde olanlar, insanları farklı da gösterebiliyor. Bu şekilde de gösterebiliyor. Ben burada her iki başkana da ve diğer başkanlara da öncelikle özellikle bu anlamda duruşundan dolayı ve dürüstlüğünden, samimiyetinden dolayı Muharrem Tozan başkanı tebrik ediyorum. Gerçekten hiçbir şey görüldüğü gibi değil. Yani sen devletin suyunu kaçak kullanacaksın. Ondan sonra ‘Hop bir dakika, olmaz.’ Ama eğer gerek varsa da, ihtiyaç varsa da insani bir durum varsa da gösterdiği tasarrufa da baktığınız zaman Cumayeri’ne bağlı bir köye Gümüşova Belediyesi suyu verebiliyor. Bu insani. Gerçekten insani.”

“Cumayeri Belediyesi’nin Ören Köyü’nden geçen su hattı bulunmuyor”

Ünsal’ın bu yorumları sonrası Cumayeri Belediye Başkanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Konuyu maddeler halinde ele alan Cumayeri Belediyesi, şu bilgilendirme ve savunmada bulundu:

1- Ören Köyümüze su verebilmemiz için öncelikle bu köyde su hattı bağlantımızın bulunması gereklidir.

2- Cumayeri Belediyesi’nin Ören Köyü’nden veya yakınından geçen herhangi bir su hattı bulunmamaktadır.

3- Gümüşova Belediyesi’nin Çamdağı su hattı Ören Köyü’nden geçtiği için geçici olarak bu hattan Ören Köyü’müze su sağlamış olabilir.

4- Konunun Cumayeri Belediyesi ile herhangi bir alakası bulunmamaktadır.

“Bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşünüyoruz”

Açıklamanın sonunda ise ‘Her köye desteğe hazırız.’ mesajı şu şekilde verildi: “Sonuç olarak; Cumayeri Belediyesi, Ören Köyü’müzden gelen taleplerde -tüm diğer köylerimizde olduğu gibi- elinden geldiğince destek olmaktadır ve destek olmaya devam edecektir. Cumayeri Belediyesi’nin sadece ilçemize bağlı köylere değil, ilimize bağlı tüm köy, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarına yapmış olduğu destekler ortada iken konunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olabileceğini kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”