Her fırsatta Düzce’nin sorunlarını gündeme taşıyan Düzce’nin fahri milletvekili Mahmut Tanal, bu kez İstanbul’un içme suyu ihtiyacının bir kısmını karşılayan Melen Çayı’ndaki kirliliği gündeme taşıdı.

Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Tanal, Melen Çayı kenarında Cumayeri Belediyesi eski mezbahanesinde kaçak kesim yapıldığını duyurdu.

TANAL: “MELEN ÇAYI KİRLETİLİYOR”

O anlara ait görüntüleri de paylaşan Tanal, “İstanbul’un içme suyu ihtiyacının karşılandığı Melen Çayı kirletiliyor. Yetkilileri göreve çağırıyoruz” sözleriyle Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cumayeri Belediyesi’ne seslendi.

KOLOĞLU: “BELEDİYE ELİYLE GEREKLİ TÜM İŞLEMLER UYGULANDI”

Öte yandan konuyla ilgili Öncü Haber’e konuşan Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Tanal’ın paylaşımındaki olayın 15 ila 30 günlük bir olay olduğunu belirterek tespitin sonrasında gerekli tüm işlemlerin belediye eliyle uygulandığını açıkladı.

ARKA KAPIDAN GİRİLMİŞ

Başkan Koloğlu, “Biz orayı mühürledik şu anda kesim yok orada. 15 gün 1 ay içerisinde olan bir hadise. Hatta bununla ilgili CİMER şikayeti geldi. Biz de araştırdık orada kaçak kesim yapıldığını tespit ettik ama kimin olduğu belli değil. Kapı kapalı olmasına rağmen arka kapıdan girmiş. Tespit edemedik ama şu anda mühürlenmiş durumda. O tarihten sonra burada herhangi bir kesim olmadı” dedi. Koloğlu ayrıca söz konusu yerin 11 Ocak 2021 itibariyle mühürlendiğini ve yıkım kararı alındığını açıkladı.

HABER: Mehmet GÜNESEN