Milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul’a Düzce’den pis su gidiyor. İnsan sağlığı hiçe sayılıyor.

Kimyasal atık mı?

Yüzde 80’i Düzce havzasında bulunan Melen Çayı’nın Cumayeri kesiminde vatandaş kamerasına takılan görüntüler, su yataklarının kimyasal atıkları boşaltma adresi olarak görüldüğünü ispatladı.

Geçmişte sanayi kuruluşları tarafından atık suların dökülmesi sonucu Melen’de benzer görüntüler ortaya çıkarken, bu kirliliğe neyin sebep olduğu şimdilik bilinmiyor.

Simsiyah olan sudan kötü koku yayılıyor

Cumayeri’nde yaşayan ve bu çevre katliamına duyarsız kalmayan bir vatandaş, Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderdiği video ile ilgililerin ne kadar ilgisiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Simsiyah olan sudan kötü de koku gelmesi atığın kimyasal olma ihtimalini güçlendirirken, su kirliliğini görüntüleyen Düzceli, durumun ciddiyetini şu ifadelerle aktardı:

“Hiçbir yetkili ilgilenmiyor”

“Melen Çayı’mızın rengi siyah ve çok kötü kokuyor. Hiçbir yetkili ilgilenmiyor, duyarsız davranıyorlar İSKİ ve belediye bu konuda duyarsız.”

Düzce ve Sakarya illeri arasında akan Melen Çayı’nın İstanbul’un su ihtiyacını karşıladığı göz önüne alındığında sadece Düzce’de yaşayanların değil İstanbul’daki milyonlarca insanın da sağlığıyla oynanıyor.

Su kaynakları göz göre göre kirletiliyor

Ne Melen Barajı Projesi’ni yürüten Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, ne Düzce Havzası’na bir çivi dahi çaktırmayan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ne de Melen’in güzergahındaki belediye yönetimleri bu büyük soruna el atmıyor.

Bürokrasi de su kaynaklarının göz göre göre kirletilmesi karşısında sesini çıkartamayınca olan insanlığa ve çevreye oluyor.

Yine tüm ilgililer 3 maymunu oynuyor

Vahşi depolama yüzünden Melen Çayı kenarına dökülen çöplerin hala kirlilik oluşturduğu bilinirken, bir de sanayi kaynaklı olduğu düşünülen kimyasal suların Melen’e dökülmesi değil bu suyun içilmesi ayak bile sokulmayacağını ispatlıyor.

Ama buna kimse ses çıkarmıyor, yine tüm ilgililer 3 maymunu oynuyor.

HABER: C.ÜSTÜNER

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr