Cumayeri’ne sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma işlemleri için geçici bakımevi kazandırılması amacıyla çalışmalara başlayan Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Ankara’da önemli temaslarda bulundu. Cumayeri içinde bir alanda yapılacak proje ile ilgili detaylar hakkında sık sık Düzce Valisi Cevdet Atay ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Nurhan Kartal ile bir araya gelen Başkan Koloğlu, bu kez başkentte istişareler yaptı.

Orman Genel Müdürlüğü İzin İrtifak Daire Başkanı Ahmet Köle’yi ziyaret eden Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Başkan Yardımcısı Ahmet Akdeniz ile gerçekleştirdikleri görüşmenin oldukça verimli geçtiğini açıkladı. Başkan Koloğlu, yaptığı açıklamada, “Düzce Valiliği ile ortaklaşa yürüttüğümüz “Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi” projesi için Ankara’da Orman Genel Müdürlüğü’nün kapısını çaldık. İzin İrtifak Daire Başkanı Sayın Ahmet Köle’yi makamında ziyaret ederek projemiz hakkında bilgiler verdik. Kendisine yakın ilgisi ve desteği için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Öte yandan son teknoloji cihazlarla donatılacak Cumayeri Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde kısırlaştırma, hastalık belirleme ve tedavi işlemleri uygulanacak. Böylelikle sokak hayvanlarının kontrolsüz çoğalmasının önüne geçilecek ve bakımlarının yapılması sağlanacak.