Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) 2015 Temmuz ayı 4. olağan yönetim kurulu toplantısı Vali Ali Fidan’ın katılımıyla Kocaeli'de gerçekleştirildi. Kocaeli ilinde gerçekleştirilen toplantıya, Kocaeli Valisi ve aynı zamanda MARKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Güzeloğlu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Bolu Valisi Aydın Baruş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları ve İl Genel Meclis Başkanları katıldı.

Toplantıda Düzce’yi yakından ilgilendiren hususlarda önemli kararlar alındı. Alınan kararlar arasında; Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 2 proje destek almaya hak kazanarak 465 bin 521TL’lik destek sağlandı. Temiz Üretim Mali Destek Programı kapsamında 1 proje destek almaya hak kazanırken 377 bin 725 TL’lik destek sağlandı.

DÜZCE’YE 2 MİLYON 464 BİN 689 TL’LİK DESTEK SAĞLANDI
Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında toplamda 6 başvuru alınırken ve 4 proje başarılı bulundu. Düzce’ye 2 milyon 464 bin 689 TL’lik destek sağlandı. Turizm Mali Destek Programı kapsamında toplamda 7 başvuru arasından 4 proje başarılı oldu. Düzce’ye 835 bin 805 TL’lik destek verildi.

27 PROJEDEN 11’İ BAŞARILI
Toplamda da Düzce’den firma ve kurumlar tarafından 27 proje başvurusu yapılmış ve bu başvuruların 11’i başarılı oldu. Başarılı olan projelerin program bütçelerinden alacakları toplam fon 3 milyon 683 bin 385 TL olarak açıklandı.
MARKA illeri arasında Düzce proje başarı sıralamasında %40,7 başarı ile Doğu Marmara illeri arasında 2. sırada yer aldı.

DÜZCE’DE KAZANAN PROJELER VE KURUMLAR
2015 Yılı Mali Destek Programları Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Düzce’de kazanan projeler ve kurumlar ise şöyle: “Akçakoca Tarihi Ticaret Merkezinin Yeniden Canlandırılması” Akçakoca Belediyesi’nin projesi ile Düzce’ye 676 bin 807 TL destek, “Alternatif Turizm Değerimiz Sarıkaya Mağarası'nın Turizm Altyapısını İyileştirerek Bölge Turizmine Kazandırılması” Düzce Yığılca İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nın projesi ile 504 bin 793 TL destek, “Tr : Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi :"Konuralp Becomes World's Tourısm Destınatıon" Project” Düzce İl Özel İdaresi’nin projesi ile 589 bin 557 TL destek, “Doğu Marmara Antik Kent Projesi-Doğu Marmara Ak Projesi” Düzce Belediyesi’nin projesi ile 693 bin 530,54 TL destek verildi. Kurumlar tarafından hazırlanıp, başvurusu kabul edilen bu projeler Düzce 2 milyon 464 bin 689 TL kazandı.