Düzce’de hem fiziki mekan hem de hizmet kalitelisi açısından giderek iyi bir noktaya gelindiği alınan ödüllerle ortaya konulan Sağlık Bakanlığı bünyesindeki kuruluşlarda, kimi zaman personel kimi zaman da vatandaş açısından yaşanan sorunlar, şikayetlerle gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.  

Cumayeri’nin Çevrik Mahallesi’nde hizmet veren ilçenin tek Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli bazı doktorların hastaları terslediği ve sıra almadan gelenleri müsait olsalar dahi ‘Randevu al’ diyerek kapıdan gönderdikleri iddia edildi.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na uzun süredir Cumayeri Aile Sağlığı Merkezi’nde baş gösteren sıkıntılarla ilgili şikayetini anlatan ilçe sakini K.P., “Cumayeri sağlık ocağında çok büyük bir sıkıntı var. İlaç yazdırmak için gelen yaşlı-genç çoğu vatandaşı sırada bekleyen olmamasına geri gönderen doktorlar yüzünden mağduriyet yaşanıyor. Özellikle M.O.Y. isimli doktorun her sağlık ocağına gittiğimde hastaya ‘Biz sistem üzerinden çalışıyoruz, git randevu al gel.’ dediğine şahit oluyor ve bizzat kendim de bu durumu yaşıyorum. E-devlet’ten şikayet ediyoruz çözüm yok. Hastane sorumlusu dahi durumdan şikayetçi. Doktorlar ellerinde çayla gezerken gelenin işini görmüyorlar. Nikah yapacaktım, aile hekimim eşimin işlemini “Kaydı burada değil” diye yapmadı. Hastane sorumlusuna şikayete gittim de sorumlu işlerimizi yaptı. Bu ne rahatlık? Yaşlıları geri çevirip “Randevu al-gel” demek çok yanlış. Ne olursunuz bunu dile getirin. Yazıktır. Ben kaç kez e-devletten şikayet ettim.” şeklinde şikayetini aktardı.

Öte yandan 4 doktorun hizmet verdiği Cumayeri Aile Sağlığı Merkezi’nde adı geçen doktorla ilgili daha önce de şikayetler olduğu gündeme gelirken, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nün şikayete konu sorunlara ilişkin inceleme başlatacağı öğrenildi.