Biz hafta sonu Deredibi-Şifalısu Servis yolu için bölgeye giderek orada muhtar ile görüşmüştük. Sayın Vali’den açıklama almıştık. Dün itibariyle yol servis yolu olarak ulaşıma açıldı. Ancak, burada doğabilecek herhangi bir heyelana karşı servis yolu olarak kullanılan bir yol var. Bu yolla ilgili bir tasarrufta bulunulmuştu. Karayolları Genel Müdürlüğü ve yetkiler yaptıkları çalışmada bu yolu tamir edelim, yarın bir gün servis yolu olarak kullanalım diye bir düşünceye girmişlerdi. Ancak burada karayollarının ilk etapta 500 ton bitüm vereceğiz söz daha sonra gevşemişti.

Bu konuyla ilgili Düzce Milletvekilimiz Sayın Fahri Çakır’dan bu konuyla ilgili bir değerlendirme almıştık. O gün bir röportaj yapmıştık. Pazartesi günü Sayın Fahri Çakır yol ile ilgili gerekli çalışmayı yapacağını söylemişti. Akşamüstü bizi arayan Çakır, “Ben Karayolları Genel Müdürü ile görüştüm. Sayın Düzce Valisi ile görüştüm. İl Özel İdaresi ile de yapılan görüşmeler sonrasında bu yolun Düzce – Akçakoca duble yolunda herhangi bir sorun yaşanması, heyelan oluşması gibi sorunlar dahilinde bu yolun Karayolları Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ortaklaşa bir çalışmayla burasının yapılacağını söyledi.” dedi.

Bu yolda insanlarımız günlerce kenardan köşeden, birbirlerine yol vermek suretiyle bu yoldan geçmeye çalıştı. Bu yolun yapılması yarın öbür gün oluşacak herhangi bir sorunda bu yolun imdat görevi görmesini sağlayacak. Bu yoldan geçen insanlarımızı Allah korusun. Bu yoldan ilerlemek büyük bir beceri istiyor. Bu yol eskiden Düzce – Akçakoca karayolu olarak hizmetteydi. Diğer ana yol açıldıktan sonra burası atıl vaziyette duruyordu. Bugün bu yolun ne kadar kıymetli olduğu ortaya çıktı.

DÜZCE’NİN ABİSİ FAHRİ ÇAKIR OLAYA EL ATTI

Düzce’nin abisi Sayın Fahri Çakır gerçekten Düzce’deki gönül adamı Düzce Valisi’ne, Düzce’deki bürokrasiye siyasi destek adına bu olaya el attı. Bu yolla ilgili daha önce de MHP İl Başkanı Sayın İlhami Caboğlu’da birtakım temaslarda bulunmuştu. Bu durum Düzce’mizin birlikteliği ve beraberliği noktasında çok güzel bir tablo.

HAVALAR DÜZELİNCE YOLA NEŞTER VURULACAK

Önümüzdeki günlerde havaların düzelmesiyle birlikte Sayın Fahri Çakır’ın bize verdiği bilgiye göre bu yolda dar alanlar genişletilecek ve yama çalışmaları hızlı bir şekilde yapılacak. Ondan sonraki etapta yaza doğru Karayolları Genel Müdürlüğü ile Düzce İl Özel İdaresi birlikteliğinde bu yolda sıcak asfalt çalışması yapılarak yol çok daha güze bir seyir aşamasına getirilecek. Bu yol üzerinden Düzce’den Akçakoca’ya gitmek zorunda kalan insanlar büyük ızdıraplar çekti. Yolun haline baktığınızda bunu görüyorsunuz. Sayın Düzce Valisi Cevdet Atay’a, Sayın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayri Şen’e, Sayın Düzce Milletvekili Fahri Çakır ve MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’na teşekkür ediyoruz.

***

BU AÇIKLAMALARIN HEPSİ HİKÂYE

Biliyorsunuz, 104 emekli amiral olarak nitelendirdiğimiz insanlar bir açıklama yaptılar. Aba altından sopa gösterdiler. Herkes bir şey söyledi. Bizde bir şey söyleyelim. Ben yapılan bu açıklamaya karşı olmama rağmen bu açıklamadan memnunum. Niye? Bunların dümen suları bozulmuş. Bunların borularına ot tıkanmış. Bu ülkede kurulan nizamda hangi ailelerin çocuklarının asker olacağı hangi ailelerin çocuklarının onların eşi olacağı yıllar önce planlanmıştır. Bu milletin diniyle, edebiyatıyla, asaletiyle, kültürüyle hiçbir şekilde bağdaşıp bağdaşmaması önemli değildir. Bakın Suriye’de Esed yönetimi yapı olarak, nüfusun yüzde 5’ini temsil ediyordu. Kedinin aslana boğdurulduğu bir nizam, yüzde 95’e hükmetti. Yani Esed’in yapısı, kimliği, değerleri Suriye halkının yüzde 5’iydi, yüzde 95’e hitap etti.

Aynı şekilde mesela Irak’a baktığınız zaman Irak’ın çoğunluğu Şii’dir. Ama Sünni’leri yönettiler. Türkiye’de de öyle bir nizam vardı ki bu memleketin değerleriyle hiçbir şekilde, uzaktan yakından alakası olmayan güçler yıllarca bu memleketin insanını idare etti. Ama bugün geldiğimiz noktada idare edemediklerini ve edemeyeceklerini gördük. Bunların bağırmalarının sebebi de budur. Sahillerde, en güzel yerlerde oturarak şaraplarını, viskilerini içip bu millete hükmeden iradenin şekli şemali bozulmuştur. Bunun adına bu memleketin evlatlarının bu milletin yönetimine talip olması adına 104 amiralin yaptığı açıklama fevkaledenin fevkinde bir gelişmedir.

BU İTLER HAVLASIN DURSUN!

Bugün Deniz Aslanları diye birileri de açıklama yapmışlar. Bunlar hikayedir, gerçek bir hikayedir. Bunların bu devlet üzerindeki tahakkümü, yapıların tahakkümü bitmiştir. Bu durum bunun göstergesidir. Burada da Sayın Devlet Bahçeli çok güzel bir şey söyledi. Bunların rütbelerini sökün, emekli maaşlarını kesin. Çok güzel, evet. Hiçbir şey yapmaya gerek yok. Bunlar bu devletin, bu milletin değerleriyle değerlenmeyen insanlar ama yörük malı ile kurban kesip yörük ailesini ayak altına alan bir zihniyetin ürünüdür. Bunlara pabuç bırakacak halimiz yok.

SAHİLDE OTURUP İÇKİ İÇENLERİN ŞEKLİ ŞEMALİ BOZULMUŞ!

Birileri de çıkmış, hikaye okuyor. İşte iç savaş kıldı tüydü. Ya, senin içtiğin şaraptan yürüdüğün yolda bir toz bulutunda sen toz olur gidersin. Sen inancın ile hareket etmiyorsun. Bu memlekette, memleketin öz evlatları, bu memleketin has evlatları, bu memleketin mübarek evlatları, helal süt et emmiş, kanıyla, ruhuyla ve asaletiyle duran evlatları bu devletin idaresini eline almaya başladığının ayak sesleridir bunlar. Onun için itlen kurdun uluması, birinin havlaması farklıdır. Bu itler havlasın, dursun. İnşallah bu milleti, bu devleti, bu milletin has evlatları idare etmeye başladığı günler geldi.

DÜZCE BAROSU YİNE SESSİZ

Burada çok önemli bir şeye dikkat çekeceğim. Düzce Barosu Başkanı, Türkiye hukuksuz bir sabaha uyandı derken Avukat Azade Ay, hukuksuz bir sabaha uyandı derken HDP’li Belediye Başkanları’nın görevden alınmasının hukuksuzluğuna değinen Azade Ay, bir açıklama yapmadı. Ya da duymadık, bize ulaşmadı. Generallerin söylediğiyle ilgili. Yörük ailesinin imkanlarıyla yörük ailesini ezen zihniyet, bitmiştir. Sıkıntı yok. Bunlar istediğini söylesin. Bunların tek sebebi, uluslararası ilişkilerde bizim öğrendiğimiz, bildiğimiz dostluk, arkadaşlık, duygusallık, milliyetçilik yok. Menfaat var. Bunlar kime hizmet ediyor? İngiltere Parlamentosu’nda yazıyor. Avam kamerasında. İngiltere’nin dostu yoktur. İngiltere’nin düşmanı da yoktur. İngiltere’nin menfaati vardır. Bu ülkede menfaati olan odakların borularına çapuk tıkanmıştır.