Bugün Beyköy’deyiz. 27 Haziran günü başlayan yağışlar bölgemizde, ilçemizde ilimizde büyük bir hasara, büyük bir felakete sebep oldu…

 Biz de bugün yorumluyorum için buraya geldik. Burası Düzce'ye su sağlayan Merkez!

 Beyköy’ ün, arkada gördüğünüz gibi baktığımız zaman burada yaşam ve İnşa noktasında hiçbir şey kalmamış vaziyette…

Bugün Devletin bütün ekipleri, Devletin bütün imkanları insanların bu mağduriyetini gidermek için…

Burada 24 saati aşkın bir süre, Düzce Belediyesi İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri birimleri Düzce şehir merkezine su vermek için gece gündüz 24 saat esasına göre çalışmaya başlamışlar.

İlk çalışmalar için belediyenin hesabına bir ödenek yatırılmış. AFAD şehir merkezinde, bölgede zarar gören, mağdur olan insanlara bin 500 ila 3 bin lira arasında hesaplarına parayı bugün yatırmış.

Devlet bütün gücüyle burada! Allah bu felaketleri bir daha yaşatmasın…

Ama birkaç tane noktada şerden Hayır doğmuş. Evet bugün bu bölgede yaşadığımız su sıkıntısı ile ilgili, Devlet Su İşleri'nin genel müdürünün buraya ziyaretinde sahada görülen çalışmalarda Doktor Faruk Özlü ‘nün gayreti, belediye ekipmanlarının da yeterli bilgilendirme yapmasından sonra ciddi bir yatırımın da “yapılsın mı yapılmasın mı?” tartışmasının bittiği gün…

Yani bundan böyle Düzce'ye iki hattan su gelecek ve kolay kolay da Allah nasip ederse, olağanüstü durum olmazsa…

Bu durumun olması dâhilinde bile İki noktadan su verilebilecek.

Bugün geldiğimiz nokta şu; Düzce Belediyesi Devlet Su İşleri İl Özel İdaresi Düzce'nin şehir merkezine su verebilmek, ikincisi su altında kalan, diğer bölgelerde, özellikle beycilerde Mağdur olan insanların mağduriyetini gidermesi için bölgelerden bir daha ekiplerin geldiğini duyduk.

Gerek temizlemede gerekse suların boşaltılmasında İzmit'i Sakarya’sı Bolu’su organize bir biçimde Düzce'ye bu afeti gidermek için geldiler.

Bundan sonra ne olur? Bundan sonra, bu yaşanmış tecrübelerden sonra inşallah doğanın kaidelerine göre, kurallarına göre, dengelerine göre yeniden bir yapılanma yapılır.

Burada hakikaten Düzce Belediyesi'nin çalışanları, Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, işçileri iki günlük bir mesai ile bu insanlara su vermek için mücadele veriyor…

Gecenin ilerleyen saatlerinde suyun geleceğini duyduk. Allah bu felaketleri bu millete bu memlekete Düzce’mize yaşatmasın. Bununla ilgili mücadele veren insanları da muvaffak etsin.

Hepsinden önemlisi şu anda Bize Whatsapp İhbar Hattından gönderilen eve su bastı, iş yerine su bastı ihbarlarının arasında bir denge olmalı.

Biraz daha duyarlı olursak, biraz daha öncelikleri burada mağdur olan insanlara karşı duyarlı olursak, burada yetkililer de çalışanlar da daha akıllı, daha pozitif sonuçlarla bizlere hizmet edebilir…

Allah bu felaketleri bir daha milletimize yaşatmasın…