Bugün bir İstanbul Caddesi’nden geçerken insanlar bize bir şeyler söylediler. Biz de bunları sizinle paylaşmak istedik. Şimdi bundan önce geçtiğimiz günlerde ‘Cadde açılmadan sorunlar başladı’ başlıklı bir haberimiz vardı. Habere olan konu olan bir su firmasının sahibi Vedat Şahin. Vedat Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin’in amcasının oğlu. Öncü Medya’yı aradı ve ‘Bir sorunumuz var’ dedi. ‘Biz burada esnafız. Bize akşam 10 ile sabah 7 arasında caddeye araçla girileceği noktasında bir tasarrufta bulunulacağı söylendi. Saat 7’de cadde kapanacak. Biz bunun en az 8.30-9 olması yönünde ilgililere talepte bulunduk. Bunu belediyenin görevlisine anlattık. Belediye başkanıyla görüşemedik çünkü randevu alamadık’ E amcanızın oğlu, 7/24 Düzce’yi yöneten birisi var. Buna rağmen siz randevu alamıyorsanız vatandaş nasıl randevu alsın?

İşin neticesinde aşağı yukarı 7 aydır İstanbul Caddesi’nde bir sıkıntı var. Yani İstanbul Caddesi’nin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. İstanbul Caddesi demişken… Burada çok ağır aksak yürüdü, tek elden çıksın dendi ama cadde güzel oldu arkadaş. Beğenen çok insan var. İnsanların daha nezih yürümesi ve alan noktasında güzel oldu. Ağır oldu ama temiz oldu.

Gelelim caddelerin ismi. Bizde İstanbul Caddesi var. Gaziantep Caddesi var. Yahu, İstanbul ve Gaziantep’te Düzce Caddesi var mı? Ne özelliği var? Bu isimlerin isimlerini değişmesi lazım. Bize özgü, bölgemize has, bizim değerlerimizi hatırlatan isimlerin verilmesi lazım. Bu Sayın Özlü’ye bir şekilde iletildi. Ne yapılır, ne edilir bilinmez.

Çok başkanlar geldi gitti. Herkes bu İstanbul Caddesi’ne dokundu. Herkes burada bir şeyler yapmaya çalıştı. Düzce, İstanbul Caddesi’nden mi ibaret? Düzce’nin önünün açmak lazım. Yeni caddeler, yeni alanlar ve alternatifler koymak lazım. Bakınız Mehmet Keleş döneminde kazandırılan bir Rasim Betir Caddesi var. Düzce’ye kısmen nefes aldırdı. Bunun gibi caddelerle Düzce’nin önünün açılması lazım. İstanbul Caddesi’nde sıkıştık kaldık. Sabah İstanbul Caddesi, akşam İstanbul Caddesi. Saat kaçta açılacak, kaçta kapanacak? Başka işimiz derdimiz yok mu?

Burada kendisini partiler üstü gören, her anlamda siyasi nezaket ve hoşgörüden bahseden, bunu da tatbik eden bir başkanımız var. Hatta geçenlerde CHP’yi ziyaret edip de CHP bayrağının yanında poz verebilecek bir belediye başkanımız var. Gayet de doğal. Biz İstanbul Caddesi’ne takıldığımız gibi yapılan hizmetlere baktığımız zaman kısa, orta ve uzun vadede çok güzel hizmetler olacak. Bunları zaman içinde konuşuruz da bugün konuşulan en önemli konulardan bir tanesi İstanbul Caddesi. Bitmek üzere. İşin enteresanı şu ki Düzce Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla ve belediye şirketinin ürettiği taşlarla yapıldı. Yani ‘Çayın taşıyla, çayın kuşu vuruldu’.

Burada Sayın Özlü’nün özellikle dikkat etmesi gereken oradaki esnafla birebir diyalog kurulması lazım. Milet belediye başkan yardımcısını pek nazarı itibara almıyor. Millet başkanını görmek istiyor. Onunla sohbet etmek iletişim kurmak istiyor. İletişim kurulduğu zaman da burada yaptığımız yorumların ne derece doğru olduğunu daha iyi görecekler. İstanbul Caddesi’nin sabah saat 7’de trafiğe kapatılması çok erken bir saat. Bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Çünkü ticaret çok kötü bir halde. Ekonomi gerçekten sıkıntıda. Esnaf zaten para kazanmanın değil, günü kurtarmanın derdinde. Durum bu. Bugün 3 liraya aldığı malı 2 gün sonra 5 liraya alamıyor. Sürekli yaşanan artışlarla kontrol edilemez bir fiyat politikası var. İnşallah bunun da önüne geçerler. Bununla beraber esnaf ve vatandaş da aşırı derecede mağdur.

Bizim olmayan, Bize ait olmayan değerleri ifade eden İstanbul ve Gaziantep caddeleri gibi hiçbir caddenin böyle kalması pek uygun değil. Bunu da vatandaşlar istedi. Değiştirelim. Bu caddelere farklı isimler verelim. Bizim Olsun. Bu kadar emek verildi. Belediyenin milyonlarca lirası her dönemde buraya gitti. Artık inşallah buraya kimse bir daha dokunmaz. Güzel de bir cadde oldu.

İki tane konu önemli olan burada. İki önemli konu var. Esnafın saat noktasındaki sıkıntısının dinlenmesi ve giderilmesi. Diğeri de lütfen bu caddelerin isimlerini yeniden gündeme getirelim. Gaziantep Caddesi’nin Düzce’yle ne alakası var? Bu kadar emek verdik, tozunu toprağını sıkıntısını yaşadık. Bunlar değişmeli.