Düzce’de bir süredir durağan seyrederken son günlerde katlanmaya başlayan vaka sayılarının korkuturken salgınla mücadelenin belkemiği aşılamada ilk doz aşısını olmayan 105 bin vatandaş bulunuyor.

Bu gelişmeler üzerine aşının hayati öneminin vatandaşlar tarafından kavranabilmesi için Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında hem artan vakalara hem de aşının önemini anlatan bir program düzenledi. Programda Vali Atay köy köy, mahalle mahalle aşı olmayanların tespit edilerek ikna yoluyla aşılanması için seferberlik başlattıklarını duyurdu.  

Düzce Acaroğlu Tesisleri’ndeki programa Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Belediye Başkanları, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, ilgili kurum amirleri ve köy ile mahalle muhtarlar katıldı.

“MAHALLE MAHALLE, KÖY KÖY AŞILANMAYANLAR TESPİT EDİLECEK”

Düzenlenen programda konuşan Vali Atay, “Muhtarlarımız ile birlikte kampanya başlatıyoruz. Mahalle mahalle, köy köy aşılanmayanlar tespit edilecek. O gün içerisinde sağlık ekiplerimiz ilgili yere gidip, aşıları hızlı bir şekilde yapacaklar. Muhtarlarımızı tanıyorum, onların ne kadar mahalle ve köylerini sevdiklerini biliyorum. Halk da onları seviyor. Köyünüz de boş bir okul varsa hemen o okulu tahsis edip, aşılama başlatıyoruz. Ya da camilerde hemen tahsis çalışması yapıyoruz, orada da aşılama yapılacak. Hangi muhtarımız isterse Sağlık Müdürlüğümüz hemen çalışma başlatıyor. Bu şekilde hızlı sonuç alacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

“1 HAFTA İÇİNDE CİDDİ BİR YOL KAT EDECEĞİZ”

Düzce’de 105 bin kişi 1. doz aşısını olmadığını hatırlatan Atay, “Hızlı bir şekilde aşılamalarını yapmak ve vatandaşlarımızı ikna etmek gerekiyor. Onları ikna etmek için vatandaşlarımızın ayağına aşı getireceğiz. Bu bir vatandaşlık görevi, bu bir insanlık görevidir. Belediyelerimize de bu konu da görev düşüyor. Boş olan kamu kuruluşları hemen tahsis yapılacak. Gerekirse evlerde, gerekirse çadırlarda, gerekirse belirlenen noktalarda aşılama çalışmaları yapılacak. Cami hoparlörlerinden de duyuru çalışmaları yapılması gerekiyor. Hepimiz burada birbirimize destek olacağız. 1 hafta içerisinde ciddi bir sonuç çıkaracağımıza inanıyorum.

Kurum Müdürlerimiz, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla bunu kısa sürede başaracağımıza inanıyoruz.” dedi. Programın devamında muhtarların görüş ve önerilerini dinleyen Vali Atay’a, Düzce’deki aşılamanın hızlandırılması ve ilk doz aşısını olmayan vatandaşların ikna edilmesi ve aşı olmamış vatandaşın kalmaması için görüşlerini bildirildi.

“AŞI TERCİHLERİNİ VATANDAŞLARIMIZA BIRAKIYORUZ”

Muhtarlardan bir soruda Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz’a soruldu. ‘Sağlık Bakanlığı’nın elinde hangi aşı mevcut?’ sorusuna cevap veren Yılmaz “Şu an her iki aşıda elimizde mevcut. Vatandaşlarımız hangi aşıyı tercih ederse onu yaptırabilir. Bilimsel olarak her iki aşının da koruyuculuğuyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bunlarla ilgili açıklamalar ulusal basında yer alıyor. İki aşının da birbirinden farklı çok özelliği yok. Koruyuculuk oranları yüzdesel olarak yüzde 1-2 farklılık gösterebilir ama iki aşı arasında çok bir fark yok.

Sağlık Bakanlığı’nın elinde iki aşı da mevcuttur. Aşı tercihlerini vatandaşlarımıza bırakıyoruz” diye cevapladı. Konuşmaların ardından aşı olmamış muhtarlara, vatandaşlara örnek olması için alanda bulunan gezici mobil aşı ekipleri tarafından aşı uygulaması yapıldı.