Tüm dünyada küresel bir tehdit haline gelen yeni tip (Covid -19) Koranaviürs salgınında vaka sayısı ve ölümler gün geçtikçe artmaya devam ederken, Türkiye’de yine krizi fırsata çeviren, özellikle maske ve hijyen maddeleri başta olmak üzere, ürünlerini fahiş fiyatlardan satan firmalar ortaya çıkmıştı

Ticaret Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, son dönemde Kovid-19 salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen firmaların isimleri, satışın yapıldığı mecra, uygulanan ceza tutarı ve faaliyet gösterdikleri iller yer almıştı. Düzce’de de ürünlerini fahiş fiyatlardan sattığı tespit edilen üç firmaya ceza kesilmişti.

“Halk canı ile uğraşırken, ürünlerini zamlı satanlar insan olamaz”

Düzceli vatandaşlar, insan hayatını tehlikeye atan koronavirüs salgınını fırsata çeviren firmalara tepki gösterdi. “Halk canı ile uğraşırken, ürünlerini zamlı satanlar insan olamaz” diyen vatandaşlar, Düzce’deki yetkilileri göreve davet etti.

“Yazık günah değil mi?”

Bir vatandaş,  100 adet maskeye 600 TL verdiğini söyleyerek, “Devlet bunun neden önüne geçemiyor? Ben içinde 100 adet maskenin kutusuna 600 TL para ödedim. Yazık, günah değil mi?” dedi.

“Bu fırsatçılar insanımızı sömürüyor”

Bir başka vatandaş ise, maskenin tanesini 4 TL’ye aldıklarını söyleyerek, “Yetkililer bu fırsatçılara ceza uygulamalı. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Ama bu fırsatçılar, insanımızı sömürmeye devam ediyor” diyerek tepki gösterdi.