Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Düzce Belediyesi’ne ait mezbahanede kurban kesim ücretleri belirlendi. Düzce Valiliği’nde kurulan Kurban Kesim Komisyonu tarafından belirlenen fiyatlar bu yıl 475 TL olarak belirlendi. Kurbanlarını kesecek yer arayan Düzceliler, Düzce Belediyesi Mezbahanesinden fiyat alırken,  enflasyon rakamları baz alınarak, fiyatların geçen yılkinin 2 katına çıktığı belirtildi.

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar bir yıldaki bu artışın kabul edilemez olduğunu ifade ettiler. Konu ile ilgili şikâyetlerini Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattına (0542 767 1881) bildirdiler.

Kurban kesim fiyatlarının bir yılda bu kadar artmasının imkânsız olduğunu dile getiren bir vatandaş, “Belediye kurban kesimhanesindeki ücret artışı hakkında sesimizi duyurmak istiyoruz. Enflasyon sebep sunularak hayvan başı 250 TL olan kurban kesim ücreti 475 TL’ye yükseltilmiş” dedi.

Diğer taraftan Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, Bolu ve Sakarya’daki belediyelere ait mezbahanelerde Kurban Kesim fiyatlarının 500 TL olduğunu, Düzce’de ise daha düşük olduğunu söyledi.