Düzce Belediyesi’nde memurlar ve sözleşmeli çalışanların maaş sorunları devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda gündeme getirdiğimiz maaş sorunu, çözüme kavuşturulmayı bekliyor.

Her ayın 15 ile 20si arasında yatan maaşları Kurban Bayramı dolayısıyla öne çeken belediye yönetimi, sözleşmelilere tam, taşeron kadrodaki personele ise yarı maaş yatırılması talimatını vermişti. Sözleşmeli çalışanlar ve devlet sorumluluğundaki memurlar hesaplarında 1 aylık maaş tutarını görmüş, sayısı binleri geçen taşeron personelin boynu bükülmüştü.  

Bayram öncesi yatan maaşın sadece 1.250 TL olduğunu gören çalışanlar, bayrama buruk girmiş ve Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81 )’na şikayetlerini dile getirmişti. “Düzce Belediye personeli 1.250 TL maaş aldı. Mübarek bayram, personele mi yoksa sayın başkan ve başkan yardımcılarına mı?” diyerek serzenişte bulunan belediye çalışanları, bir kez daha ihbar hattımıza ulaştı.

Hala bir ödeme yapılmadığını belirten belediye çalışanı, “Bayram öncesi yatan 1.250 TL’den sonra bir ödeme yapılmadı. Bütün işçiler mağdur. Ne yapmaya çalışılıyor? Başkan bir açıklama yapsın.” diyerek isyan etti.



Yapılan ihbarlarda 10 otobüs şoförünün işi bıraktığı söylenirken maaşlarını alamadıkları için belediye çalışanlarının ayaklandığını belirtildi. Bir çalışan ise “15 gün geçti. Maaşlarımızı alamadık. Ev geçindiriyoruz. Çoluğumuz çocuğumuz var.” diyerek çözüm istedi.

Maaşların hala ödenmemesinin mağduriyete yol açtığını söyleyen çalışanlar, Başkan Özlü’den açıklama bekliyor.

HABER: M.KADAŞ