Cumartesi akşamı Düzce’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışıyla birlikte alarm durumuna geçerek bölgenin en güçlü karla mücadele ekibini oluşturan Düzce Belediyesi, 24 saat aralıksız olarak kent genelinde yol ve kaldırım açma çalışmalarına devam etti.

Meteoroloji’nin yoğun kar ve soğuk hava uyarısının ardından tüm tedbirleri alan Düzce Belediyesi, Düzce tarihindeki en hızlı müdahale ekibini oluşturdu.

Görevlendirilen araçların arıza yapması durumunu da göz önüne alarak yedek parça ve lastikleri de hazır etti, motor ve kaynak ustaları nöbetleşe olarak konuşlandırıldı.  

Bu gece itibariyle sıcaklıkların -10 dereceye kadar düşecek olmasıyla yaşanacak don olaylarının herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması için de ekipler mesai mefhumu gözetmeksizin Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer koordinasyonunda çalışmalarını sürdürüyor.

3 greyder, 15 JCB, 7 tuzlama kamyonu, 10 pick-up ve ilgili birimlerden oluşan 150 personel Düzce sokaklarında tuzlama çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürürken Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de yürütülen çalışmalarla ilgili saat başı ekiplerden rapor alıyor.

Ana arterlerde tuzlama çalışmaları kamyonlarla yürütülürken dar cadde, sokak ve meydanlarda küçük araçlardan yardım alınıyor.

Düzce Belediyesi ekiplerinin yarın vatandaşların herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları adına donla mücadele çalışmalarının gece boyu süreceği ve sabah 05.00’te daha önce tuzlama çalışması yapılan yerlerde önlem amaçlı olarak ikinci bir tuzlama yapılacağı öğrenildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN