Düzce, 17 Kasım tarihinde gerçekleşen 5.0 ve 4.2 şiddetindeki iki deprem ve ardından gerçekleşen artçılarla bir kez daha deprem gerçeğiyle yüzleşti. Yaşanan panik nedeniyle çok sayıda vatandaş geceyi sokakta geçirirken 1999 yılındaki iki büyük deprem nedeniyle yerle bir olan Düzce’de yapı stoğunun yüzde 80’lik kesiminin yeni olması ise olası yıkım ve can kaybının önüne geçti.

Metruk binalarla ilgili çağrı yapmıştı

Şiddetli sarsıntıların ardından Mehmet Günesen ile Öncü Ana Haber Bülteni’ne canlı telefon bağlantısıyla katılan Düzce Valisi Cevdet Atay, yaşanan depremlerin metruk binaların anlamsızlığını ve ortadan kaldırılmalarının gerekliliğini bir kez daha gösterdiğini kaydederek Düzceliler’e metruk ve riskli binalarla ilgili de hayati bir çağrı yapmıştı. Vali Atay, “Lütfen bu metruk binalar konusunda hassas olalım. Aciliyeti gerektiren konularda bizim arkadaşlarımız tespitlerini yapacaktır. Bu deprem bizim için bu göstergedir.” diyerek metruk binalarla ilgili süreci başlatmıştı.

Kurul toplandı

Düzce Valisi Cevdet Atay bugün de ilgili tüm kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Metruk Binalar Komisyon Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantıda il genelindeki metruk binaların sayısı ve durumu masaya yatırılarak ortadan kaldırılmalarına yönelik süreç planlandı. Vali Atay, tüm ilgililere Düzce’nin bir deprem bölgesi olduğu gerçeğinin bilincinde olarak konuyu hassasiyetle takip etmeleri talimatı verdi.

Öncü Haber Merkezi