AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Düzce’de yapımı devam eden ve yeni yapılacak olan spor yatırımları için bugün Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. Temaslarının ardından Spor Toto Genel Başkanlığı’ndaki imza törenine katılan Keskin, ayağının tozu ile geldiği Düzce’de ilk açıklamayı Öncü Haber mikrofonuna yaptı.

“Beyköy ve Gölyaka Gençlik Merkezi için ek ödenek aldık”

Ankara’dan müjdeli haberlerle dönen Keskin, “Bugün Ankara’daydık. Spor Toto Genel Başkanlığımızda bir imza töreni düzenledik. 15-20 gün önce Sayın Spor Bakanımız Dr. Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret etmiştim. Bu ziyaretimden Düzce’de bazı eksik olan yatırımlara ilave para katkısı olarak konular vardı. Beyköy’de, Gölyaka’da, yarım kalan inşaatlar için ödenek aldık. Beyköy’de biliyorsunuz, Gençlik Merkezinin yüzde 40’ını müteahhit yapmıştı, sonra bırakmıştı. Bununla ilgili bir ek ödenek aldık. Gölyaka’da Gençlik Merkezi için ihaleye kimse girmemişti, bununla ilgili de bir ek ödenek aldık. Bu doğrultuda inşallah inşaatlarımız hızlanacak ve 2022’de de faaliyete girecek inşallah” diye konuştu.

“Son 2 buçuk yılda Düzce’ye 120 milyonluk spor yatırımı kazandırdık”

Son iki yılda Düzce’ye 12 milyon liralık spor yatırımı kazandırdıklarının altını çizen Keskin, “Düzce merkeze bağlı köylerde 5 adet sentetik çim sahalı futbol sahası aldık. Bunun planlamasını yapacağız burada inşallah. Hangi köylere yapılacağını henüz belirlemedik. Nüfusun yoğun olduğu köylerden bahsediyoruz. Diğer taraftan amatör futbol kulüplerinin sahalarının bakım onarım çalışmaları ile ilgili yatırım aldık, Sayın Bakanımızdan. Akçakoca ilçemizde biliyorsunuz kapalı yüzme havuzu ihtiyacımız vardı. Bununla ilgili Akçakoca Belediyesi ile bir protokol imzalandı bugün. İnşallah en kısa sürede ihalesini yapıp Akçakoca’ya kapalı bir yüzme havuzunu kazandırmış olacağız. Ayrıca Akçakoca’da bir güreş alanı ve tribünlerinin yapımı ile ilgili protokol imzaladık. İnşallah bu iki yatırımın 2022 yılında inşaatları bitip faaliyete geçecektir.

Gümüşova ilçemizde de, 1 adet gençlik merkezi, 1 adet basketbol ve voleybol sahası ile 2 adet sentetik yüzeyli sahası olarak planladığımız yatırımlar var. Bu yatırımları da Gümüşova Belediyesi üzerinden yapacağız. Bunula ilgili Gümüşova Belediyesi ile bir protokol imzalandı Spor Toto Teşkilatı tarafından. Bunun da inşallah ihalesine bir an önce çıkmak istiyoruz. Diğer taraftan Boğaziçi Beldemize bir adet mahalle tipi gençlik merkezi yapacağız. Onun da onayını aldık. O da inşallah kısa süre içerisinde İl Özel İdaresi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkacak. Dolayısıyla yaklaşık 2 buçuk yılda Düzce’ye Gençlik Spor yatırımları olarak 120 milyon civarında bir yatırımı kazandırmış olduk. Bu mükemmel bir yatırım. Dolayısıyla ilçelerimize, beldelerimize, köylerimize hayırlara vesile olmasından yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Durmayacağız, çalışacağız ve çabalayacağız. Hem köylerimizde, hem ilçelerimizde hem de beldelerimizde gençlerimize layık olan bu hizmetleri vermiş olacağız.” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI