Tüm dünya genelinde Yeni Tip Covid – 19 salgını kâbusu artarak devam ediyor. Türkiye’de salgına karşı büyük bir mücadele verilirken, Düzce’de her geçen gün artan vaka sayısı tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladı. Düzce genelinde vaka sayısı en son yapılan testlerle birlikte 650’ye yükseldi.

Gölyaka İlçesine bağlı Zekeriya Köy ve Kaynaşlı İlçesine bağlı Darıyeri Bakacak Köylerinde ev karantinası başladığı bildirildi. Gölyaka Zekeriya Köyde 10 vakanın olduğu öğrenilirken, Darıyeri Bakacak Köyünde ise 8 vakanın bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Bu her iki köyde artan vaka sayısının, Gölyaka Zekeriya Köy İlçesinde düzenlenen bir cenaze töreninden kaynaklandığı belirtildi. Darıyeri Bakacak Köyü’nden, Gölyaka Zekeriya Köyde yakınlarının cenaze törenine katılan vatandaşların, virüsü kaptıkları ifade edildi.

Düzce İl Tarım Müdürlüğü’nde çalışan bir görevliye ve eşine yapılan testin sonucu da pozitif çıktı. Tarım Müdürlüğü Personeli ve eşi ile yakın temasta bulunan vatandaşların karantina altına alınırken, Düzce’de ki artışın önüne geçebilmek için Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, salgınla ilgili top yekûn mücadele başlattı.

Yetkililer, vatandaşlardan salgına karşı alınan tüm tedbir ve kurallara riayet etmelerini istedi.