İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, yatalak hastaların sürekli hastaneye gitmesine gerek kalmaksızın doktor ve ekipmanlarıyla sağlık hizmetinin evlerde sunulmasını sağlayan Evde Sağlık Hizmetleri’nden yararlanan hastaları ziyaretine devam ediyor.

Merkez’e bağlı Arapçiftliği ve Cedidiye mahallerinde ikamet eden yatağa bağımlı hastaları ziyaret gerçekleştiren Dr. Yılmaz, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak hastanın son durum ve tedavisi ile ilgili bilgiler aldı.

Dr. Yılmaz, “Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de yaşlı veya yatağa bağımlı hastaların tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının, sağlık kuruluşları yerine kişinin evinde yapılmasının evde sağlık hizmetlerinin önemli bir uygulamasıdır.” dedi.

2021’de 11 bin hasta faydalandı

Öte yandan Evde Sağlık Hizmetleri’nin 2021 yılı verileri de açıklandı. Buna göre Düzce İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri 2021 yılı itibariyle yaklaşık 11 bin hastaya hizmet verdi. Yıl boyunca 11 ekip ile 29 bin 269 bin hasta ziyareti gerçekleştirildi.

40 personel ev ev geziyor

An itibariyle aktif hasta sayısının 3 bin 500 olduğu ilde, 5 pratisyen hekim, 1 diş hekimi olmak üzere toplam 40 personel ve 8 ekip aracı, 3 hasta nakil aracı, Evde Sağlık Koordinasyon Merkezi’nde çalışıyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN