Geçtiğimiz aylarda illerin oda başkanlarıyla telekonferans yönetimi ile görüşme yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Düzceli esnafın sıkıntı ve taleplerini bizzat Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı'dan dinlemişti. Esnafların beklentilerini tek tek not alan Palandöken, bunları 11 maddelik talep mektubu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletirken, olumlu geri dönüşler gelmeye başladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, "Kredi borçlarının 3 ay süreyle ertelenmesi ve işyerlerinin çalışma saatlerine ilişkin kısıtlamanın kaldırlmasının ardından az tehlikeli işyerleri ve kamu işyerlerinin iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminden hizmet alma zorunluluğunun 2023 yılı sonuna kadar ertelenmesi sevindirici. Pandemi süreci göz önüne alınarak bu yükümlülüğün ertelenmesi yönündeki talebimizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığımız mektupla iletmiştik. Haklı ve olumlu taleplerimizin kabul olması esnafımızı sevindiriyor." dedi.

"Esnafımız bu yükümlülüğü yerine getirmede zorlanacaktı"

TBMM’ye sunulan Torba Yasa ile iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanından hizmet alma yükümlülüğünün ertelenmesine ilişkin teklifin kabul edilerek resmi gazetede yayınlanmasının ardından tüm esnaf camiasını fazlasıyla sevindirdiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinin, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanından hizmet alma yükümlülüğünün ertelenmesi talebini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığımız 11 maddelik mektupta iletmiştik.

TBMM’de kabul edilen Torba Yasa Teklifi'nin kanunlaşarak resmi gazetede yayınlanması ile bu yükümlülüğün 31 Aralık 2023’e kadar ertelenmesi esnaf ve sanatkarlar camiamız adına oldukça sevindirici. Çünkü pandemi süreci de göz önüne alındığında esnaf ve sanatkarlarımız işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanından hizmet alma yükümlülüğünü yerine getirmekte oldukça zorlanacaktı. Esnafımızın sesine kulak vererek bu yükümlülüğü erteleme kararında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak tüm yetkililere esnaf ve sanatkar camiamız adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

CANAN ÜSTÜNER