Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 23 Nisan’ı değişik etkinliklerle kutlayacak. Sabah saat 9:00’da İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in Anıtpark’ta çelenk sunarak başlayacağı etkinlikler gün boyunca devam edecek.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılı kutlamaları kapsamında; hafta boyunca öğrencilerin odalarını, evlerini ve bahçelerini süsleyerek çektikleri değişik şarkılı, şiirli, oyunlu vidoları öğretmenlerimiz tarafından Düzce İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Kutlamalar kapsamında "Tüm Camlarımız Ay Yıldız Olsun" etkinliğiyle öğrencilerin evlerinde yaptıkları bayrak resimlerini evlerinin camlarına asmaları etkinliği planlandı ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla duyurusu yapıldı.

İlkokul öğrencilerine yönelik olarak Online Satranç Turnuvası ile öğrencilerin evlerinden satranç yarışması yapmaları sağlanacak. Yapılacak online satranç turnuvası 23 Nisan günü 19.00-21.00 saatleri arasında yapılacak olup, turnuvaya giriş linkleri ise aynı gün okul müdürlükleri tarafından saat 17.00’de öğrencilere duyurulacak.

Bir diğer etkinlik ise 23 Nisan'a özel olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün instagram hesabından (duzceilmem) saat 15.00'te  yapılacak canlı yayın olacak. Canlı yayında, hazırlanan özel program dahilinde öğrencilerin güzel vakit geçirmesi düşünülüyor. Canlı yayında şarkılar, şiirler, oyunlar vb. değişik etkinliklere yer verilecek. 

Günün son etkinliğinde ise TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un davetiyle akşam saat 21:00’de tüm halkımızın katılımıyla balkonlardan bayraklarla İstiklal Marşı etkinliğine katılım sağlanacak.