‘Düzce’yi şantiye alanına çevireceğim’ diyerek şehrin dört bir yanında projeleri teker teker hayata geçiren Başkan Özlü, hızla büyüyen Düzce’nin merkezinde kalan Eski Sanayi Çarşısı’nın dönüşümü için düğmeye basmıştı. Hak sahipleriyle görüşmeler devam ederken dükkânların taşınacağı Modern Sanayi Sitesi’nin birinci etap çalışmalarına başlanması kararlaştırıldı.

420 bin metrekare alana yayılacak

Başkan Özlü, 266 dükkânın inşa edileceği birinci etap çalışmalarına yönelik değerlendirmede bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Modern Sanayi Sitesi yapımına yönelik imzalanan protokolle eski sanayi sitesinin Beslanbey Mahallesi’nde bulunan alana taşınmasını amaçlayan projenin detaylarını masaya yatırıldı. Modern sanayi Sitesi’nin 420 bin metrekare alanda 6 sanayi adası üzerinde 3 tip dükkândan oluşacağı açıklandı.

“Değişim ve dönüşüm projelerine devam ediyoruz”

Projeye dair konuşan Özlü, “Düzce’nin daha modern bir görünüme kavuşması için, değişim ve dönüşüm projelerine devam ediyoruz. Bu doğrultuda birimlerimiz, teknik çalışmaların üzerinde hassasiyetle duruyor. Kamuoyunun da bildiği üzere Eski Sanayi Çarşısının taşınması, mevcut alanın kentsel dönüşümle birlikte modern bir görüntüye kavuşturulması çalışmalarımız devam ediyor. Uzlaşma ofisimiz sanayi esnaflarımızla görüşmelerini hızlı şekilde devam ettiriyor. Biz de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla imzaladığımız protokolle eş doğrultuda Beslanbey bölgesinde Modern Sanayi Sitesinin yapım çalışmasına başlıyoruz.” dedi.

"2023 başına tamamlanacak”

Çalışmanın detaylarına da paylaşan Başkan Özlü, “Kısa süre içerisinde hafriyat ve dolgu işlemlerini gerçekleştireceğiz. İşlemlerin bitmesinin ardından temellerini atacağımız birinci etap çalışmalarımızın takriben 2023 yılı başında tamamlanmasını öngörüyoruz. Amacımız şehrimizi güzelleştirmenin yanında esnaflarımızın da daha sağlıklı, düzenli ve sürdürülebilir bir ortamda hizmet verebilmelerini sağlamak. Bunu da yine esnaflarımızın sağduyuları ve bizlere destekleriyle birlikte hayata geçireceğimizden şüphem yok.  Şimdiden şehrimize, esnaflarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.