Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği “Karadeniz Havzasında Sürdürülebilir Kültür Turizminin Geliştirilmesi Projesi” konulu çalıştay başladı. İki gün sürecek olan ve ilk oturumu dün yapılan çalıştay, Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy’un açılış konuşmasıyla başladı.  

Düzce’nin turizm potansiyelinin verimli şekilde değerlendirilerek geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesinin masaya yatırıldığı çalıştayın ilk oturumuna ilgili kurum, kuruluş ve STK’lardan toplamda 90 kişi katılım sağladı.

Düzce turizmi açısından önem arz eden çalıştayda Düzce’nin tanıtımına yönelik çalışmalar değerlendirilecek.

Turistik alanların çeşitlendirilmesi için projeler konuşulacak. Turizmin sürdürülebilirliği açısından festival gibi etkinlikler düzenlenmesi konusunda görüşler dinlenerek süreç planlaması yapılacak.

Turizm değeri bakımından önemli başlıklardan olan kentte yapılan el sanatları ve yöresel ürünlerin çeşitliliği saptanarak bunların geliştirilmesi ve turizme entegrasyonu konusunda yapılabilecek çalışmalar da değerlendirilecek.

Bununla birlikte dijitalleşen dünyada sosyal medya ve sanal mecralara yönelik Düzce turizminde atılması gereken adımlar planlanacak. Çalıştay bugünkü oturumlarla sona erecek.