4 ay önce şoförlük yaptığı nakliye firmasından işten çıkartılan yüzde 50 engelli 33 yaşındaki Fatih Özer’in iş bulmak için çaldığı bütün kapılar yüzüne kapatıldı. 7 aylık hamile dini nikâhlı eşi ile yaşam mücadelesi veren Özer, iş bulabilmek için yetkililerden yardım istedi.

Çalışmadığı için evinin kirası başta olmak üzere hiçbir ihtiyacını karşılayamadığını söyleyen Özer, “Çaresizim. İntiharın eşiğine geldim” diyerek, Düzceli yetkililere seslendi.

“İşsizlik maaşı dahil, hiçbir kurumdan yardım alamadım” 

Yüzde 50 engelli raporu olduğunu, buna rağmen işsizlik maaşı dahil hiçbir kurumdan yardım alamadığını kaydeden Özer, “33 yaşındayım.  İki üç ay sonra bir çocuğum olacak. İşsizim dört aydan beri. Benim tek amacım bir işe girmek. Ev kiram var, taksitlerim var. İşsizlik maaşı alamıyorum ben. Sigorta yapmadılar bana. O yüzden işsizlik maaşı alamıyorum. Pandemi döneminde işten çıkardılar. Ben birçok yere form verdim, çok yere başvurdum, ama hiçbir yerden haber gelmedi. Haber vereceğiz diyorlar, hiçbir yerden haber gelmiyor. Yüzde 50 engelli raporum var benim,  Sosyal Yardımlaşma Vakfına müracaat ettim, ama eşim o zamanlar işsizlik maaşı alıyordu. Onunda kendi kredisi var, krediyi kesiyor direk. Zaten verdikleri para 1000 liraydı, işsizlik maaşı. Ben başvurdum, işsizlik maaşı alıyor diye bir şey yapmadılar sonra, maaş filan bağlamadılar. Geçimimizi nasıl sağlayacağız bilmiyorum” diye konuştu.

“Çok zor durumdayız”

Fatih Özer’in dini nikahlı eşi Fatma Adak ise, çok zor durumda olduklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Çok zor şartlar altında geçiniyoruz. Ben işsizlik maaşı alıyordum, o da bitti. Zaten benim kendi kredim var. Mobilya aldık taksitli, onları da ödeyemiyoruz şu anda. Zor durumdayız gerçekten. İstediğimiz iş için yardım başka bir şey yok. Yetkililerden eşime iş konusunda yardım etmelerini istiyorum. Belli bir işi olsun en azından. Kendimizi geçindirelim yeter.”

Haber: Savaş ARI