Toplumsal barışı yeniden tesis edecek olan bir yöntem olarak kullanılmak amacıyla Türk Adaletine getirilen bir sistem olan Arabuluculuk ve Uzlaştırma hizmetleri, birbirinden şikâyetçi olan şahısların farklı taleplerle anlaşmalarına olanak sağlıyor.

Düzce’de geçtiğimiz aylarda cep telefonu  yolu ile Y.D isimli şahıs, müşteki S.H’ye tehdit ve hakarette bulunmuştu. S.H.  isimli müşteki bunun üzerine Düzce Adliyesi’nin yolunu tutarak, Y.D isimli şahıstan şikâyetçi oldu.

Şikâyet dosyası, yapılan incelemelerin ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaşma Ofisine çağrılan S.H. isimli müştekiye, hangi koşullarda Y.D’den şikâyetçi olmayacağı soruldu.

 S.H ise, Y.D isimli şahıstan kendisinin belirleyeceği bir alana 5 fidan dikmesi ve sokak hayvanları için Düzce Hayvanları Koruma Derneği’ne 100 TL bağışta bulunması durumunda, şikâyetinden vaz geçeğini beyan etti. S.H’nin bu beyanı, Y.D isimli şahsa tebliğ edildi.

Uzlaşma koşullarını kabul eden Y.D, Düzce Farabi Anadolu Lisesi’nin bahçesine 5 adet fidan dikerek, sokak hayvanları için ise Düzce Hayvanları Koruma Derneği’ne 100 TL bağışta bulundu.