Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle genç nesilleri bağımlılıktan korumak, çocuk ve gençlerin sanatsal perspektifinden bağımlılık farkındalığı oluşturmak amacıyla bu yıl 10’uncu kez düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nın kazananları belli oldu.

2020 Türkiye Finali Ödül Töreni Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül,  Yeşilay Düzce Şube Başkanı Av.Arb. Ali Dilber’in ve dereceye giren öğrencilerin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımına açık yarışmada, edebi ve görsel olmak üzere iki kategoride bağımlılık konulu eserler değerlendirildi. Yarışmanın ilk aşamasında bu iki kategoriden 81 ilin ilkokul, ortaokul ve lise birincileri belirlendi ve ödüllendirildi. Toplam 480 il birincisinin değerlendirildiği Türkiye finalinde ise her düzey ve kategoriden ülke şampiyonları belirlendi. Ödül töreninde dereceye giren 18 eser sahibine ödülleri takdim edildi.

Kategori birincileri 5 bin TL, ikincileri 3 bin 500 TL, üçüncüleri 1.000 TL ödülün sahibi oldu. 539 bini aşkın katılımın olduğu yarışmanın edebi alanında Çilimli Şerefiye İlkokulu öğrencisi Yunus Varol, Türkiye 3.’sü olarak büyük bir başarıya imza attı. Yeşilay Düzce Şubesi Ali Dilber, Varol’u tebrik ederken il birincileri de Yeşilay Düzce Şubesi’ndeki törenle ödüllerine kavuştu. Burada bir konuşma yapan Dilber, ‘Gençler Yeşilay’ımızın en kuvvetli motivasyonu' diyerek yarışmaya gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti.